Universitatea a tranșat categoric derby-ul vestului: 3-0 cu Pro Volei Arad

1374755_654864444533608_344486969_n
Universitatea Timișoara a obținut astăzi cea de-a patra victorie consecutivă fără set pierdut din actualul sezon. După ce săptămâna trecută au tranșat în trei acte disputa pentru primul loc în serie cu Oradea, de această dată elevii lui Sorin Grădinaru au înregistrat un nou 3-0, cu rivala din vest, Pro Volei Arad.

Primul set a fost câștigat clar de Universitatea, care a început meciul cu un sextet format din jucători obișnuiți chiar cu dueluri de primă ligă. În aceste condiții, diferența de la fileu a fost netă, 25-6, cu specificația că formația arădeană și-a reușit jumătate din puncte până în primul time out tehnic. Și actul secund a fost dominat categoric de timișoreni, care s-au impus cu 25-13. În cel de-al treilea set, arădenii au început mai bine, conducând la prima pauză prevăzută de regulament cu 8-5, asta și pe fondul rotației la care a apelat Sorin Grădinaru, care și-a rulat întreg efectivul. Până la urmă, timișorenii au reușit să redreseze rapid situația și să câștige setul cu 25-18.

Universitatea Timișoara a început jocul cu Ungureanu, Balint, Unguraș, Schiesz, Bălulescu, Dincă, Toma (libero). Au mai intrat Reitmayer, Bădiceanu, Ene, Flonta, Vîrlan.

Ca un fapt interesant, la gruparea arădeană a evoluat Dan Jitaru, nimeni altul decât antrenorul juniorilor Bădiceanu, Ene și Vîrlan, care astăzi au apărat culorile singurei echipe de seniori din voleiul timișorean. De asemenea, în trupa pregătită de Radu Sabău s-a mai aflat un voleibalist originar din capitala Banatului, Rachici.

„E o rivalitate pur sportivă cu echipa din Arad și mă bucur că băieții au înțeles că trebuie să se respecte în primul rând pe ei. După cum s-a văzut, am controlat cu autoritate ostilitățile, cu unele emoții în setul 3, când am dat credit jucătorilor foarte tineri”, a spus după meci antrenorul învingătorilor, Sorin Grădinaru.

Și în acest meci, juniorii promovați de la CSS Bega s-au remarcat în mod pozitiv. În finalul setului 2, Florin Ene a reușit patru puncte consecutive, având și serviciul câștigător al setului. În actul următor, Robert Vîrlan s-a evidențiat cu câteva atacuri foarte bune, iar mezinul lotului, Lucian Bădiceanu, a intrat la rândul său curajos în joc. „Îi voi folosi atâta vreme cât adversarul ne-o va permite. În partidele următoare, care la drept vorbind se anunță mai ușoare, probabil îi vom și titulariza. Am început astăzi cu formula standard și orice schimbare a sextetului de bază mi-o asum cu riscuri și emoții. Dar ei au demonstrat că se poate conta pe ei și în momentele-cheie”, a spus Sorin Grădinaru despre tinerii din lot.

Universitatea Timișoara e în pole position în cursa pentru câștigarea seriei vestice a Diviziei A2, și, de asemenea, la prezența pentru al doilea an consecutiv la barajul de promovare în elită. „Am luat o opțiune foarte serioasă pentru câștigarea seriei. Mai în glumă, mai în serios, ne-am propus să câștigăm toate partidele în trei seturi, dar nu acesta e obiectivul nostru. Avem posibilitatea să crește acești tineri, care eu consider că vor constitui schimbul de mâine în voleiul timișorean”, a mai spus Sorin Grădinaru, care n-a dorit să vorbească despre soarta pe care o va avea echipa sa îi cazul unei noi promovări pe teren. „Nu vreau să discut acest subiect, pentru că e destul de spinos”, s-a limitat a spune cel mai longeviv antrenor din sporturile de echipă ale orașului.

About Gabriel Toth