Universitatea şi-a zdrobit principala contracandidată: 3-0 cu LPS Bihorul Oradea

DSCF0404 (Small)

Universitatea Timişoara a obţinut astăzi trei puncte enorme, în ceea ce priveşte lupta pentru supremaţie în seria vestică a Diviziei A2. În derby-ul disputat astăzi, în sala proprie, elevii lui Sorin Grădinaru au dispus categoric de LPS Bihorul Oradea, scor 3-0, cu seturi câştigate la 22, 17 şi 15.

Victorie surprinzătoare pentru Universitatea, mai ales în ceea ce priveşte proporţiile scorului. Ceea ce trebuia să fie un veritabil derby pentru supremaţie în Divizia A2 Vest, s-a transformat într-un galop de sănătate al timişorenilor, în faţa unei grupări orădene ce n-a dat emoţii decât în primul set.

Trupa lui Sorin Grădinaru a condus pe toată durata primului act, însă a avut un final cu emoţii, reuşind în cele din urmă să se impună, 25-22. Echilibrul s-a menţinut şi în setul al doilea, însă doar până la primul time out tehnic, când se înregistra 8-5. Apoi, gazdele au evadat la 12-7 şi mai apoi la 15-9, însă la cel de-al doilea timp de odihnă prevăzut de regulament diferenţa era de doar patru lungimi, 16-12. Timişorenii au avut un final de set impecabil, distanţându-se la 23-16, pentru ca să-şi adjudece apoi setul cu 17 puncte pierdute. Orădenii au cedat complet iniţiativa în cel de-al treilea act, pe care l-au şi început de la 0-4. Mai mult, Universitatea a avut apoi o serie chiar mai lungă de puncte marcate consecutiv, pornind de la 15-11 şi ajungând până la 22-11. Pe final de set, bihorenii n-au mai reuşit decât patru puncte, totul terminându-se la 25-15 pentru universitari.

Antrenorul Universităţii, Sorin Grădinaru, a apelat la meciul de astăzi la următoarea formulă de start: Schiesz, Ungureanu, Balint, Unguraş, Ene, Dincă, Toma (libero). Au mai intrat Vârlan şi Bădiceanu.

“Poate nu ne aşteptam să ne impunem atât de clar, dar cred că avem un plus la capitolul omogenitate faţă de formaţia bihoreană. Aveam de luat o revanşă în faţa lor, pentru că anul trecut ne-am împărţit victoriile şi am pierdut pe terenul lor. Avem mai mare încredere în propriile noastre forţe, iar asta se reflectă şi la nivelul jocului. A fost un joc de maturitate a lui Unguraş pe postul de conducător de joc, plus o prestaţie excelentă pe centru a lui Ungureanu. Sunt băieţi ce evoluează de ani buni în echipa noastră. De această dată am început titular cu tânărul Ene, care mi s-a părut puţin depăşit de joc, apoi l-am introdus în locul lui pe Vârlan, care a dat satisfacţie, dar din păcate formaţia din Oradea s-a apropiat ameninţător şi am decis să-l reintroduc pe finalul setului pe Ene, care a şi punctat”, ne-a declarat după meci antrenorul Sorin Grădinaru.

Formaţia timişoreană a legitimat pentru acest sezon cinci tineri de la CSS Bega: Vârlan, Ene, Bădiceanu şi fraţii Roşu, jucători pe care Sorin Grădinaru speră să se bazeze în vederea construirii unui nucleu competitiv pentru viitorul voleiului timişorean. “Sunt tineri care promit, au potenţial, cunosc jocul, au şi un profil moral destul de frumos şi, încetul cu încetul, cred că îşi pot face loc în echipa noastră. Foarte important e să reuşim să-i păstrăm la Timişoara. Chiar astăzi voi purta o discuţie în acest sens cu domnul Raşca, directorul CSS Bega, acolo unde ei sunt legitimaţi. Sper ca aceşti tineri să constituie nucleul de bază al unei viitoare echipe competitive a Timişoarei”, ne-a mai spus Sorin Grădinaru.

About Gabriel Toth