Universitatea revine în orașul unde a stabilit un record în sezonul trecut

DSC_0084_result
Universitatea Timișoara țintește al șaptelea succes consecutiv la Târgu Mureș, orașul în care anul trecut a reușit cea mai clară victorie din ultimii ani. În precedenta dispută de pe terenul lui Avântul Torpi, disputată în urmă cu exact un an, trupa lui Sorin Grădinaru câștiga primul set al întâlnirii la 2, o performanță întâlnită extrem de rar după trecerea la sistemul cu 25 de puncte per act.

În 2012, tot la mijloc de noiembrie, Universitatea defila efectiv la Târgu Mureș, stabilind un adevărat record în ceea ce privește diferența de puncte într-un set. Timișorenii se impuneau atunci cu 25-2 (!), 25-9 și 25-15, într-unul dintre cele mai scurte jocuri pe care le-au disputat în ultimii ani. Elevii lui Sorin Grădinaru revin sâmbătă pe malul Mureșului, unde vor da piept cu un Torpi ceva mai sudat decât anul trecut.

Gruparea din Târgu Mureș a înregistrat deja trei succese,dispunând în deplasare de Vartex Râmnicu Vâlcea (3-1) și CSM Câmpia Turzii (3-2), plus o victorie pe propriul teren cu Banatul Caransebeș (3-0). Timișorenii traversează însă o formă de zile mari, adjudecându-și până în prezent toate punctele puse în joc. Mai mult decât atât, elevii lui Sorin Grădinaru n-au pierdut decât un singur set, la precedenta deplasare, de la Dej.

„Trebuie să fim serioși și în următoarea partidă, de la Târgu Mureș, unde pornim de asemenea cu prima șansă. Sper să nu avem nicio sincopă și să ne asigurăm victoria în trei seturi”, a prefațat Sorin Grădinaru disputa de sâmbătă, din runda a VII-a a Diviziei A2 Vest.

Partida Avântul Torpi Târgu Mureș – Universitatea Timișoara se va desfășura sâmbătă, cu începere de la ora 12.

About Gabriel Toth