Universitatea câștigă la pas într-o formulă experimentală

DSCF0019 (Small)
Final de an perfect pentru voleibaliștii de la Universitatea Timișoara, care au învins, așa cum era de așteptat, cu 3-0 pe CSM Câmpia Turzii, în ultimul joc dinaintea vacanței de iarnă. Antrenorul Sorin Grădinaru a utilizat o formulă experimentală în partida de astăzi, cu doi juniori în sextetul de start și cu Cristian Bălulescu pe un post surprinzător, cel de libero.

Universitatea Timișoara a pus punct unui sezon de toamnă aproape de perfecțiune. Zece victorii, maximum de puncte și un singur set pierdut – o performanță unică în acest sezon la nivelul competițiilor de seniori din România. Ultima ispravă a băieților lui Sorin Grădinaru s-a consemnat astăzi, când au dispus fără emoții, 3-0 la seturi, de ultima clasată a seriei vestice, CSM Câmpia Turzii.

Meciul a început cu o întârziere de o jumătate de oră, întrucât oaspeții au reușit să ajungă la sală abia la ora 12, cea anunțată inițial pentru startul partidei. Cum problema învingătoarei nu avea cum să se pună într-un duel atât de dezechilibrat, antrenorul Sorin Grădinaru a încercat o formulă experimentală, pentru a le oferi minute și celor mai tineri dintre elevii săi. Astfel, în sextetul de start și-au făcut loc Robert Vîrlan și Lucian Bădiceanu, doi dintre juniorii promovați în acest sezon la prima echipă, dar și Eric Reitmayer, jucător obișnuit cu statutul de rezervă la „U” în ultimii ani. Surpriza a venit însă pe postul de libero, acolo unde a fost utilizat în premieră Cristian Bălulescu, cel ce se pare că va fi reprofilat din extremă, pentru a-i face loc lui Vîrlan în formula de bază, dar și pentru a-i crea o concurență lui Bogdan Toma, singurul jucător pe care echipa l-a avut pe acest post în ultimul an și jumătate.

Meciul a fost, practic, fără istoric, cu Universitatea adjudecându-și lejer toate cele trei seturi: 25-10, 25-14, 25-10. Sorin Grădinaru și-a rulat toți cei 12 jucători înscriși pe foaia de joc, după cum urmează:

Schiesz, Balint, Bădiceanu, Reitmayer, Vîrlan, Ungureanu, Bălulescu (libero). Au mai intrat Marius Roșu, Unguraș, Flonta, Dincă și Toma (libero).

„Nu pot considera acest meci un test concludent, deoarece echipa din Câmpia Turzii e ceva mai modestă și nu s-a pus problema învingătorului în niciun moment. În aceste condiții, am dat șanse și jucătorilor foarte tineri să evolueze pe toată durata partidei. Mă refer aici la Bădiceanu și Vârlan. Nici pentru Bălulescu, pe postul de libero, nu e concludent acest joc, având în vedere că echipa adversă nu ne-a pus probleme. Vom vedea în meciurile următoare, iar cel mai bun dintre el și Toma vor fi utilizați. În condițiile în care Vîrlan va da satisfacție și pe viitor, mă gândesc foarte serios să-l reprofilez pe Bălulescu pe postul de libero”, ne-a declarat după meci antrenorul Universității, Sorin Grădinaru.

Voleibaliștii timișoreni intră în vacanța de iarnă, urmând a reveni la antrenamente după Anul Nou. Primul joc al anului 2014 va avea loc pe 18 ianuarie, în deplasare cu LPS Bihorul Oradea, singura echipă ce le-ar mai putea da emoții lui Schiesz & co. din această serie vestică.

About Gabriel Toth