Universiada Kazan 2013: Baschetbaliștii lui Tudor Costescu termină pe 6

56840-224365920130714-18970-uvasbz_(721x1024)

Tudor Costescu și elevul său de la BC Timișoara, George Toth, și-au încheiat aventura de la Kazan

Reprezentativa de baschet a României și-a încheiat astăzi parcursul la Universiada de la Kazan. Elevii lui Tudor Costescu au pierdut disputa pentru locul 5, în fața Lituaniei, care s-a impus mai mult decât clar, scor 87-50.

Sportul care a avut cei mai mulți reprezentanți ai Timișoarei la Universiada de la Kazan, baschetul, se află în timpul ultimei zile de concurs. Reprezentativa României, antrenată de proaspătul tehnician al lui BCT, Tudor Costescu, ajutat de timișoreanul Paul Miron, și cu pivotul George Toth în teren, s-a clasat pe locul 6 în clasamentul general. Tricolorii au fost surclasați astăzi de Lituania, în meciul decisiv pentru ocuparea locului 5.

România nu a avut nicio șansă în fața balticilor, care aveau deja 11 puncte avans pe tabelă încă după primul sfert, 18-7. Ecartul lituanienilor a continuat să se mărească cu fiecare minut ce trecea, la pauza mare consemnându-se 43-22 în favoarea acestora. Tricolorii nu au pus probleme nici în cea de-a doua jumătate a meciului, Lituania urcând scorul la 63-34 după o jumătate de oră de joc efectiv, după care a oprit tabela la o diferență de 37 de puncte, 87-50.

Pivotul timișorean George Toth a început meciul din postura de rezervă, însă până la final a bifat 18 minute pe parchet. În acest răstimp a marcat 7 puncte pentru România, reușind doar un singur coș din șapte încercări de sub panou, și transformând trei din cele patru aruncări libere de care a beneficiat.

Locul 6 pe care se clasează România la Universiadă poate fi considerată o gură de aer proaspăt într-o perioadă în care loturile de seniori și tineret ale țării noastre sunt surclasate sistematic, de te miri cine, la turneele finale de categorie B sau în calificări, atât la feminin, cât și la masculin.

About Gabriel Toth

Leave a Reply