Un coșmar ce se repetă obsesiv: CH Poli pierde în ultima secundă la Turda

turda-poliCH Poli se îndepărtează tot mai mult de zona play-off-ului Ligii Naționale masculine. Alb-violeții se întorc învinși de la Turda, după un meci cu un scenariu pe care l-am mai văzut și în toamnă. Potaissa a câștigat cu 26-25, după un gol marcat de Lazăr în ultima secundă de joc.

CH Poli a pornit spre Turda decisă să spargă gheața în deplasările din localitatea clujeană, acolo unde nu câștigase niciodată în Liga Națională, dar și să recupereze punctele irosite la mijlocul săptămânii, pe Bega, cu Minaur. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă nici de această dată cu cea din târg. Deși avea victoria la îndemână în ultima jumătate de minut, formația bănățeană a pierdut totul în ultima secundă.

Echilibrul a planat în întâlnirea de la Turda de la început și până la final. După o primă repriză în care timișorenii s-au aflat în dese rânduri la conducere, chiar și la două lungimi, Potaissa a intrat în avantaj la pauză, 14-13. Pe muchie de cuțit s-a disputat și repriza secundă, povestea meciului scriindu-se însă în ultimul minut.

Cele două formații au intrat în ultimul minut la egalitate, 25-25. Turda, aflată în atac, a obținut o aruncare de la 7 metri, ratată însă de Claudiu Dediu. Cu 30 de secunde rămase pe ceas, Constantin Ștefan a scos portarul și l-a înlocuit cu un jucător de câmp. La capăt de linie s-a aflat Grigoraș, care a aruncat, însă mingea s-a oprit în piciorul portarului Varo. Goalkeeperul ardelenilor l-a lansat rapid pe Lazăr, care n-a mai stat pe gânduri și a înscris, în poarta goală. Scor final, 26-25.

Să mai precizăm că ambele echipe au avut câte un jucător eliminat definitiv. Mai întâi, căpitanul lui CH Poli, Cristian Fenici, a totalizat trei eliminări temporare în minutul 48, după care, două minute mai târziu, pivotul gazdelor, Nenad Savic, a văzut la rândul său cartonașul roșu, pentru o intervenție la gâtul unui adversar.

Pentru CH Poli, Florin Ciubotaru a fost cel mai bun marcator, cu 5 reușite, urmat de Chikovani 4, Kaftin 4, Fenici 3, Leordean 2, Timofte 2, Grigoraş 2, Irimescu 2, Santeiu 1. Pentru Turda au punctat Lazăr 5, Câmpan 4, Cîntec 4, Marian 3, Pavel 3, Dediu 2, Savic 2, Alisie 1, Adomnicăi 1, Orban 1.

CH Poli contabilizează astfel al patrulea eșec consecutiv și coboară pe locul 11, antepenultimul. Distanța față de zona de play-off rămâne însă de trei puncte, Steaua pierzând la rândul ei în această etapă, la Odorheiu Secuiesc. Pentru bnățeni urmează însă o ultimă șansă de a redresa un nou sezon ce se anunță dezamăgitor: sferturile de finală ale Cupei României, acolo unde vor înfrunta în dublă manșă campioana HCM Constanța. Turul se va desfășura miercuri, la malul mării, iar manșa decisivă în sala „Constantin Jude”, duminica viitoare.
Foto: actionfoto.ro

About Gabriel Toth

Leave a Reply