Un atacant nigerian, în probe la ACS Poli


ACS Poli caută să își întărească lina de atac, după ce Valentin Velcea n-a rămas decât cu trei jucători în acest compartiment. La antrenamentul din această dimineață a participat și Emanuel Israel, un vârf nigerian în vârstă de 17 ani, care în ultimele săptămâni s-a antrenat la Jimbolia.

Una dintre soluțiile pentru atacul lui ACS Poli poate veni din Nigeria. Emanuel Israel, un atacant tânăr crescut la academia de fotbal a celebrului Emanuel Amuneke, a venit să-și încerce norocul la divizionara secundă. „Mă bucur că am posibilitatea să mă antrenez la Timișoara. Sunt jucători profesioniști aici, condiții bune, am multe de învățat. Lucrând cu astfel de fotbaliști câștig mult la experiență. Sper să rămân la echipă, chiar dacă am doar 17 ani. Nu știu prea multe despre echipă, deaorece sunt pentru prima oară în România. M-am antrenat trei săptămâni la echipa lui Marcel Băban de la Jimbolia, iar apoi agentul meu m-a sunat să vin la Timișoara”, a declarat Emanuel Israel.

Fotbalistul născut la 1 mai 1995 s-a pregătit până acum la Jimbolia, unde a fost trimis inițial pentru a se acomoda cu România. Nigerianul recunoaște că nu și-ar fi dorit să rămână în cel de-al patrulea eșalon, unde spune că începuse să se plictisească. „Nu cred că Jimbolia era un loc bun pentru mine. Echipa joacă în Liga a IV-a, iar eu n-am venit din Nigeria pentru a jucat la acest nivel. Nu prea mi-a plăcut acolo, e destul de plictisitor, dar aici la Timișoara am văzut lucruri bune, a fost ceea ce m-am așteptat”, a mai spus Israel.

Emanuel Israel a fost crescut la academia fratelui fotului polist Kevin Amuneke. „Am fost format la academia lui Emanuel Amuneke și am fost în discuții cu un club din liga secundă a țării mele, First Bank of Nigeria. Dar apoi am primit o invitație să vin în România și am venit aici. Am auzit că fratele lui Emanuel Amuneke a jucat aici. Mi-a spus chiar azi ofițerul de presă, iar asta e o veste bună pentru mine”, a conchis Israel.

ACS Poli mai așteaptă un atacant cu experiență în zilele viitoare. Alb-negrii au pus ochii pe Mario Mijatovic, un croat în vârstă de 31 de ani, care a evoluat ultima oară la divizionara secundă din Iran, Steel Azin. De-a lungul timpului, Mijatovic a mai jucat la formații precum NK Osjek, Slaven Belupo, LASK Linz sau FC Lustenau.

About Gabriel Toth

Leave a Reply