Ultimul joc pentru Srdjan Jovanovic? „Timișoara va rămâne în inima mea”

baschet_bc_timisoara_gaz_metan_medias_TS008 (Medium)
BC Timișoara a încheiat sâmbătă seară sezonul 2012/2013 al Ligii Naționale, pierzând și cel de-al treilea joc cu Asesoft Ploiești, chiar în sala „Constantin Jude”. După toate probabilitățile, acesta a fost ultimul joc al lui Srdjan Jovanovic pe banca „leilor”, tehnicianul sârb declarând că și dacă va fi să plece, o va face cu capul sus.

Srdjan Jovanovic a recunoscut, la finalul jocului pierdut sâmbătă seară, 68-82 cu Asesoft Ploiești, că gruparea prahoveană e, în acest moment, mai în formă decât cea pe care o pregătește. „Felicit Ploieștiul, echipa mai bună în acest moment. Am pierdut cu 3-0 în fața lor, au demonstrat că sunt mai buni nu doar la acest joc, ci și în întreaga serie. Rămânem cu locul 6 în campionat, cu locul 3 în Cupa României și rămâne de văzut ce trebuie schimbat la echipă pentru sezonul următor. Trebuie să fim încrezători că viitorul va fi mai bun, trebuie să rămânem pozitivi, să continuăm să credem în noi, pentru că nu fiecare sezon e unul de succes. Nu pot să spun că sunt în totalitate dezamăgit, dar e clar că mi-aș fi dorit mai mult”, a declarat Jovanovic.

Aventura lui Srdjan Jovanovic la Timișoara pare să se fi încheiat după acest eșec, el declarând că va părăsi orașul de pe Bega în săptămâna premergătoare primelor două jocuri cu Ploieștiul. Tehnicianul sârb va rămâne însă în capitala Banatului până la finele lunii mai, atunci când îi expiră contractul cu gruparea alb-violetă.

„Deocamdată, mai fac parte din această echipă. Contractul meu se încheie la sfârșitul lunii mai și voi rămâne aici până în ultima zi, pentru a lucra cu jucătorii care își mai doresc acest lucru. E locul meu de muncă și trebuie să îl respect. Oricum, am avut o experiență frumoasă la Timișoara, atât ca antrenor secund, cât și ca principal, au fost momente frumoase, am obținut victorii mari în această sală. Cu siguranță, Timișoara va rămâne în inima mea pentru totdeauna. Nu mi-e rușine cu nimic din ceea ce am realizat, dacă e să plec, măcar am satisfacția că mă pot uita în ochii oricui, pentru că am dat maximum din mine”, a mai spus Jovanovic.

Deși sunt șanse mici să mai rămână la Timișoara și în sezonul viitor, Srdjan Jovanovic îi sfătuiește pe cei care îl vor succeda pe bancă să nu-i ignore pe tineri. „Cu siguranță, există un viitor frumos pentru această echipă. Sunt câțiva jucători tineri foarte talentați, iar dacă ne dorim să ajungă jucători de valoare, va trebui să se insiste cu ei în teren din ce în ce mai mult în sezonul viitor. Ar mai trebui aduși și alți tineri pe lângă echipă, pentru a progresa, clubul trebuie să-și asigure viitorul și pe termen lung”, a mai spus Jovanovic, cel care l-a titularizat în jocul de sâmbătă pe George Toth și i-a mai introdus pe final pe Georgian Păun și Zoran Milencovici.

About Gabriel Toth

Leave a Reply