Ultima verificare înaintea cantonamentului: Politehnica – Timișul Șag

Foto: Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara va disputa, mâine dimineață, ultimul meci de verificare dinaintea stagiului de pregătire centralizată de la Săcele. Alb-violeții vor întâlni de la ora 10:00, pe „Știința”, formația de Liga a IV-a Timișul Șag.

În urma testului de mâine, antrenorul principal Bogdan Andone se va decide asupra lotului care se va pregăti la Săcele în perioada 11-22 iulie. În ultimele două săptămâni, la antrenamentele Politehnicii au participat mai mulți jucători aflați în probe, cei mai mulți dintre ei tineri de la centrele juvenile din zonă.

Adversarul de mâine al timișorenilor a încheiat pe locul 12 precedenta ediție a Ligii a IV-a Timiș, cu 40 de puncte acumulate în 34 de etape. În sezonul viitor, formația pregătită de cel mai longeviv antrenor din „D” Timiș, Adrian Ianoșev, își propune o clasare în partea superioară a ierarhiei.

Politehnica Timișoara și Timișul Șag au fost adversare în acest deceniu în eșalonul al patrulea, întâlnindu-se în edițiile 2013/2014 și 2014/2015. În primul sezon petrecut în „D” de alb-violeți, aceștia au câștigat clar ambele dueluri cu formația lui Ianoșev. La 25 august 2013, Politehnica se impunea cu 5-2 pe cocheta bază din Șag, prin golurile marcate de Ardelean (min. 4, 54), Vucea (min. 9) și Făgețan (min. 17, 59). În retur, scorul a fost și mai concludent, 6-0, la 16 martie 2014. Au punctat pentru timișoreni Ionaș (min. 11, 18), Obrejan (min. 20), Gălan (min. 40), Tulcan (min. 74) și Popoviciu (min. 89). În următoarea ediție de campionat, s-a marcat un singur gol în cele două întâlniri directe dintre Politehnica și Timișul Șag. La 20 septembrie 2014, se consemna o remiză albă, 0-0, acestea fiind primele puncte pierdute de poliști în respectivul sezon. În retur, la Șag, Politehnica s-a impus cu mare greutate, scor 1-0, după golul lui Budur, din minutul 70.

Vă reamintim, Politehnica a mai susținut două meciuri de verificare în această vară, înregistrând în ambele victorii la scor: 11-0 cu Unirea Jimbolia și 10-0 cu Avântul Periam.

About Gabriel Toth

Leave a Reply