U23: Se vede titlul! BC Timișoara surclasează Ploieștiul în ultimul sfert

525023_392613784168383_490093348_n
BC Timișoara poate deveni marți campioană națională la tineret. „Leii din Banat” au trecut astăzi cu 67-50 de CSU Ploiești, singura formație ce câștigase toate meciurile disputate până acum la turneul final, după un ultim sfert entuziasmant.

BC Timișoara s-a impus astăzi în fața formației ce era cotată cu prima șansă la câștigarea trofeului, înaintea acestei runde. Ploieștiul și-a respectat statutul și a dominat prima jumătate a întâlnirii, intrând la pauza mare cu un avans de 8 puncte, 35-27. De la cabine a revenit însă o formație timișoreană mult mai motivată, alb-violeții reușind să se apropie la doar o lungime pe tabelă până la finele sfertului 3, 44-45. În ultimele 10 minute, n-a existat practic decât o echipă pe parchet, cea alb-violetă. În minutul 2 al sfertului final, BC Timișoara a preluat pentru prima oară conducerea, pe care n-a mai cedat-o până la ultima sirenă. Mai mult decât atât, bănățenii s-au distanțat văzând cu ochii, ajungând la un ecart final de 17 puncte, spre disperarea antrenorului ploieștean Sorin Hartman, care a avut la final un schimb neortodox de replici cu supervizorul întâlnirii, Mihai Aldea.

Trei jucători de la BC Timișoara au încheiat cu double-double întâlnirea de astăzi. E vorba despre George Toth (18 puncte, 10 recuperări), Raul Covaciu (14 puncte, 10 recuperări) și Georgian Păun (12 puncte, 10 recuperări). Pe lista marcatorilor s-au mai înscris Zoran Milencovici – 16 puncte, Sorin Diaconu – 3, Adrian Tamaș – 2 și Cătălin Sabău – 2.

Iată și celelalte rezultate înregistrate astăzi: BC Mureș Tg. Mureș – CSU Sibiu 86-71, Dinamo București – SCMU Craiova 72-71.

Cum poate deveni Timișoara campioană?

E greu de presupus că formația ce va cuceri marți trofeul va reuși să facă acest lucru detașat în clasament. În acest moment, echipele cu șanse la titlu sunt BC Timișoara, Dinamo și CSU Ploiești, toate având 7 puncte după patru jocuri. Astfel, învingătoarea se va decide în urma unui clasament în 3, în care vor conta rezultatele directe.

„Leii din Banat” pot lua titlul numai dacă înving SCMU Craiova, în jocul ce va începe la ora 14. Două puncte nu vor fi suficente însă pentru elevii lui Cristian Bota dacă CSU Ploiești nu va trece de BC Mureș, în jocul ce va începe de la ora 10. În acest caz, BC Timișoara ar termina la egalitate cu Dinamo (care are un meci ușor cu Sibiul), iar trofeul ar lua drumul Bucureștiului, datorită rezultatului direct (n.r. – Dinamo a învins duminică pe BCT cu 62-61).

Clasamentul după patru etape:

1. BC Timișoara 7p. (3/1)
2. Dinamo București 7p. (3/1)
3. CSU Ploiești 7p. (3/1)
4. SCMU Craiova 6p. (2/2)
5. BC Mureș Tg. Mureș 5p. (1/3)
6. CSU SIbiu 4p. (0/4)

Programul ultimei zile a turneului final:

Ora 10 CSU Ploiești – BC Mureș
Ora 12 CSU Sibiu – Dinamo
Ora 14 BC Timișoara – SCMU Craiova

About Gabriel Toth

Leave a Reply