U19: Belu, pasă de gol în victoria României

Claudiu Belu-Iordachclaudiu belue a fost integralist în cel de-al doilea amical disputat de naționala U19 a României în compania Israelului la Buftea. Fundașul de bandă al Politehnicii a avut o evoluție apreciată, contribuind la victoria cu 2-0 a echipei pregătite de Ovidiu Stângă.

Dacă în meciul de luni, câștigat cu 2-1 de „tricolori”, a intrat în partea a doua, astăzi Belu a bifat toate minutele în compania Israelului, lăsând o impresie plăcută. Tânărul polist a fost coautor la golul al doilea al României, trimițând o centrare perfectă pentru Florin Andone, fructificată de atacantul de la Villareal. În ultimul sfert de oră, Ovidiu Stângă l-a introdus în flancul drept al apărării pe Nica, timișoreanul trecând fundaș central, post pe care s-a achitat bine de sarcini.

Meciul de astăzi a fost cel de-al treilea pentru Belu în decurs de doar cinci zile, el fiind integralist și în partida Politehnicii de sâmbătă, cu Luceafărul Oradea.

În ceea ce-i privește pe jucătorii formați la LPS Banatul, contribuția lor la victoria de astăzi a fost, de asemenea, foarte importantă. Alin Roman a fost unul dintre cei mai activi jucători trimiși în teren de Ovidiu Stângă, demonstrând calități reale pe postul de mijlocaș central. Fotbalistul ce evoluează la Baia Mare a dat la rândul său o pasă de gol, în prima repriză, din care Alexandru Ioniță a deschis scorul. Titular a început și Florin Anițoiu (Liberty Oradea), iar pe parcursul meciului a mai intrat Alin Dobrosavlevici (Dinamo). Steliano Filip și Andrei Vaștag nu au fost utilizați în această partidă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply