U18: Băieții de la CSS Bega luptă duminică pentru titlul național

cssbega2 (Small)
Una caldă, alta rece pentru tinerii baschetbaliști de la CSS Bega, în penultima zi a turneelor finale de la categoria U18. Echipa masculină, cu Sabău și Covaciu în zi de grație, a obținut calificarea în finala competiției, în dauna Brașovului. În schimb, fetele pregătite de Veronica Gavrilă și Mioara Chițu stau la mâna rezultatelor pentru o medalie de bronz.

CSS Bega e la un pas de titlul național la U18. Băieții pregătiți de Tiberiu Ondreikovics și Mihai Bolcu s-au impus astăzi în fața câștigătoarei seriei I a fazei finale, CSU Cuadripol Brașov, după un joc pe care l-au controlat da capo al fine. Timișorenii au condus cu 15-12 la capătul primului sfert, reușind să-și extindă ecartul până la pauza mare, 28-20. În partea secundă, brașovenii au reușit să mai echilibreze disputa, dar chiar și așa, bănățenii și-au menținut avansul și chiar l-au mărit în ultimul sfert, meciul terminându-se cu o victorie la 10 puncte diferență pentru CSS Bega, scor 65-55.

Cătălin Sabău a fost MVP-ul semifinalei, cu 28 de puncte și 12 recuperări. Tot un double-double a reușit și Raul Covaciu, cu 17 puncte și 18 recuperări în cont. Pe lista marcatorilor s-au mai înscris Robert Medgyesi – 5, Sorin Diaconu – 5, Casian Todorov – 3, Nenad Popov – 3, Ovidiu Udrea – 2 și Vlad Szekely – 2.

CSS Bega va disputa finala Campionatului Național U18 duminică, în Arena de Baschet din București, în fața echipei LPS Târgu Mureș, care a trecut la limită, în cealaltă semifinală, de U Mobitelco Cluj, scor 58-57.

Bianca Blanaru își poate încheia perioada de juniorat cu o medalie de bronz

Bianca Blanaru își poate încheia perioada de juniorat cu o medalie de bronz

Fetele de la CSS Bega, campioane anul trecut la această categorie, au ratat astăzi orice șansă de a cuceri aurul național, după înfrângerea cu 56-66 din această dimineață, în fața celor de la BBALL 6 Sfântu Gheorghe. Fetele pregătite de Veronica Gavrilă și Mioara Chițu au reușit o primă jumătate bună, conducând cu 13-8 după primul sfert și cu 31-23 la pauza mare. În ultimele 20 de minute, formația timișoreană a fost însă ajunsă din urmă de covăsnence și chiar depășite până la finalul sfertului 3 (43-44). Ultimul sfert a fost la discreția echipei ardelene, care a reușit în final să se impună la o diferență de 10 puncte.

Pentru CSS Bega au punctat Teodora Neagu – 15 puncte, Bianca Blanaru (double-double: 12 puncte, 14 recuperări), Alina Gheban – 12, Teodora Pantea – 9, Sandra Steiner – 8.

În celelalte două meciuri disputate astăzi s-au înregistrat următoarele rezultate: Olimpia București – CSS Sibiu 75-62 și CSS Craiova – MC Sport Cluj 52-69. După cum se poate observa în clasamentul afișat mai jos, primele trei echipe se află la egalitate de puncte, în vreme ce formația timișoreană e în acest moment în afara podiumului, cu 6 puncte. CSS Bega mai poate spera doar la o medalie de bronz, care poate fi obținută doar dacă va învinge mâine Craiova, dar și dacă Clujul câștigă în fața gazdei Olimpia București. Într-un astfel de scenariu, timișorencele ar fi la egalitate de puncte cu formația bucureșteană, dar ar sălta peste ea, având câștigat meciul direct.

Clasament înainte de ultima zi:

1. BBALL 6 Sfântu Gheorghe 7 pct (3/1)
2. Olimpia București 7 pct. (3/1)
3. MC Sport Cluj-Napoca 7 pct. (3/1)
4. CSS Bega Timișoara 6 pct. (2/2)
5. CSS Craiova 5 pct. (1/3)
6. CSS Sibiu 4 pct. (0/4)

About Gabriel Toth

Leave a Reply