Tur perfect pentru Universitatea: 3-0 şi cu Chimszed Cluj

DSCF0019 (Small)
Universitatea Timişoara a avut un parcurs fără greşeală în prima parte a sezonului regulat din Divizia A2. Voleibaliştii lui Sorin Grădinaru au dispus în trei seturi de Chimszed Cluj şi rămân cu maximum de puncte în clasament la finalul turului de campionat.

Nici Chimszed Cluj n-a reuşit să dea emoţii Universităţii Timişoara, deşi era una dintre echipele ce a participat la precedentul baraj de promovare în prima ligă. După un start de meci echilibrat, cu 8-6 la capătul primului time-out tehnic, bănăţenii s-au distanţat până la al doilea la 16-9, şi au terminat setul fără probleme, 25-16. Gazdele au început foarte bine şi setul 2, însă spre mijlocul lui, clujenii au echilibrat partida, al doilea timp odihnă regulamentar consemnând 16-11. Finalul actului a fost un real galop de sănătate pentru elevii lui Grădinaru, care au încheiat cu 25-14.

În cel de-al treilea set, antrenorul timişorenilor a început rotaţia de cadre, introducându-i pe mai tinerii Flonta, Vârlan şi Bădiceanu, iar clujenii au condus la primul time-out tehnic cu 8-5, după ce Universitatea avea 5-2. Sorin Grădinaru şi-a pus însă rapid elevii pe picioare, iar aceştia au revenit la conducere, al doilea timp de odihnă consemnând, la fel ca şi în precedentul set, 16-11 pentru amfitrioni. Setul s-a încheiat cu 25-19, iar Universitatea îşi adaugă alte trei puncte în cont şi încheie turul de campionat din postură de lider detaşat.

Sorin Grădinaru a apelat pentru acest meci la următoarea formulă: Schiesz, Unguraş, Ungureanu, Bălulescu, Balint, Dincă, Toma (libero). Au mai intrat Flonta, Vârlan, Reitmayer şi Bădiceanu.

“Un joc pe care l-am tratat destul de serios, dar am avut şi câteva erori pe care eu nu le tolerez. Iar asta mai ales că noi, în formula de bază, evoluăm de câţiva ani, iar omogenitatea e principalul nostru atu. Pe parcurs, am introdus şi jucătorii tineri din lot, care spre satisfacţia mea au şi avut o evoluţie convingătoare şi constituie soluţii pentru viitor. Mă refer aici la Flonta, Vârlan, Bădiceanu”, a declarat Sorin Grădinaru despre jocul de astăzi.

Universitatea reuşeşte o performanţă deloc de lepădat, având maximum de puncte la finalul turului. “Să zicem că ne-a avantajat puţin şi programarea meciurilor, pentru că singurul meci dificil, cu Oradea, îl vom disputa în ianuarie, după vacanţă. Cam acesta e nivelul nostru, valoric suntem peste celelalte echipe din seria noastră. Să vedem ce va urma. Ca să fi făcut faţă în primul eşalon, ar fi trebuit să ne fortificăm, cu 3-4 jucători. Dar din ce am auzit, şi acolo sunt câteva echipe mai modeste, în schimb de generaţii şi e posibil să fi făcut faţă. dar fără o susţinere consistentă, nu avem ce căuta acolo. Avem experienţa de acum doi ani, care a lăsat urme adânci, cel puţin în ceea ce mă priveşte”, a mai spus antrenorul voleibaliştilor timişoreni.

Inevitabil, Universitatea va ajunge şi în acest an la barajul de promovare, însă abordarea acestuia va depinde de semnalele ce vor veni de la propria conducere şi din partea municipalităţii. “Dacă vom avea susţinere, vom aborda barajul la promovare. Nu depinde numai de mine şi de jucători. Să vedem şi atitudinea municipiului faţă de gruparea noastră, care deocamdată este inexistentă. Nu sunt semnale de niciun fel. Aşa cum am mai spus-o, la noi totul se desfăşoară pe o stare de spirit”, a încheiat Sorin Grădinaru.

Universitatea va sta săptămâna viitoare, în ultima etapă a turului, datorită numărului impar de echipe din Divizia A2 vest. Timişorenii vor începe însă a doua parte a sezonului regulat pe 7 decembrie, cu un joc în deplasare, cu Banatul Caransebeş.

About Gabriel Toth