Tudor Costescu, prezentat de BC Timișoara: „Căutăm jucători dispuși să lupte”

DSCF0149 (Small)
BC Timișoara și-a prezentat astăzi antrenorul cu care va colabora în următoarele două sezoane. Tudor Costescu, antrenorul care a cucerit Cupa României cu BCMU Pitești în 2011, și-a prezentat planul pentru sezonul viitor, unul de tranziție pentru formația timișoreană.

BC Timișoara se reconstruiește cu Tudor Costescu la timonă. Fostul tehnician al Piteștiului a semnat un contract valabil pe doi ani cu „Leii din Banat”, clubul prezentându-l astăzi în mod oficial. „Am venit cu inima deschisă la Timișoara, cu dorința de a respecta tradiția clubului, de a încerca să continuăm munca începută de câțiva ani și poate să punem o cărămidă în plus la ceea ce s-a realizat. Din punct de vedere organizatoric, stăm destul de bine față de alte echipe, dar niciodată socotelile din mai-iunie nu se potrivesc cu cele din noiembrie”, a declarat Costescu.

Pentru BC Timișoara urmează un sezon de tranziție, în condițiile în care din lotul ce a încheiat campionatul trecut au mai rămas doar jucătorii de la U23, Dragoș Andrei și Zlatko Jovanovic.

„Avem de alcătuit o echipă nouă. Ne dorim să finalizăm lotul cât mai repede, dar aici trebuie să ținem cont de mai multe aspecte. E vorba de jucătorii pe care reușim să îi găsim, în primul rând de cei români, trebuie să vedem ce fel de pretenții financiare au. Momentan avem sub contract jucătorii de la U23, am reușit să semnăm și cu Dragoș Andrei prelungirea contractului pe încă un sezon. A mai rămas Jovanovic, pe alții i-am remarcat văzând din afară echipa, dar sunt alți factori care mă fac să nu mă gândesc să îi țin, în primul rând din motive financiare”, a mai spus Costescu.

Noul antrenor al lui BC Timișoara își dorește un lot echilibrat între jucătorii tineri și cei experimentați, considerând că o echipă bazată exclusiv pe speranțe nu ar face față în actualul context al Ligii Naționale.

„Trebuie să realizăm un echilibru între jucătorii tineri și cei experimentați. Nu ne dorim o echipă exclusiv tânără, ci una competitivă. Sigur, e bine să ai și jucători tineri, de perspectivă. Dar în campionatul României e nevoie de jucători de experiență, cu atiudine. Indiferent de naționalitate sau de vârstă, trebuie să fie jucători care să înțeleagă că trebuie să lupte pe teren. Acesta e punctul de la care vom porni. Nu fac selecția din punct de vedere al naționalității. Am întâlnit și jucători nord-americani cu o inteligență baschetbalistică peste cei ex-iugoslavi, la fel cum am văzut sârbi sau croați cu calități fizice excepționale. Voi face selecția strict baschetbalistic”, a explicat Costescu.

BC Timișoara va începe pregătirile pentru noul sezon în 5 august. Până atunci, Tudor Costescu se va ocupa de naționala universitară a României, la care activează și timișoreanul George Toth, și care are drept obiectiv participarea la Universiada de la Kazan, din iulie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply