Trofeul cucerit de RCM Timișoara a ajuns printre studenți


RCM Timișoara continuă campania „Maratonul trofeului”. Cea mai râvnită cupă din rugby-ul românesc a poposit astăzi la Universitatea de Vest, sub tutela căreia elevii lui Chester Williams au cucerit titlul, la începutul lunii octombrie.

Fiind vorba despre o grupare studențească, prețiosul trofeu cucerit de RCM Timișoara în finala de la București nu putea lipsi din mediul academic. Frumoasa cupă a fost expusă astăzi în holul principal al Universității de Vest, acolo unde poate fi ușor observată de toți cei care calcă pragul instituției.

„Noi am fost implicați activ în obținerea acestui trofeu, deoarece prin studenții noștri din echipă am contribuit la realizarea acestui obiectiv. Euforia câștigării titlului poate s-a mai stins puțin, dar trebuie să rămână un reper pentru ceea ce va urma. Rolul nostru, al Universității de Vest, e să producem noi generații, care să continue pe același drum, cu același spirit de învingător”, a declarat rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea.

Artizanul performanței din acest an a RCM-ului, Chester Williams, consideră foarte important popasul pe care l-a făcut trofeul astăzi, la Universitate. „E important ca timișorenii să vadă această cupă, dar e și mai important faptul că ea a ajuns astăzi la Universitate, deoarece studenții sunt viitorul României, nu doar al Timișoarei. Întreaga comunitate s-a unit mult, datorită acestui trofeu, iar asta și pentru că rugby-ul promovează fair-play-ul, socializarea, prietenia, respectul și încrederea. Suntem singurul sport din oraș care a realizat o asemenea performanță, dar sper ca și celelalte sporturi să ne preia modelul”, a declarat antrenorul sud-african.

O bună parte a jucătorilor pregătiți de Chester Williams sunt și studenți au UVT. Unul dintre ei e chiar căpitanul Stelian Burcea, care e mândru că a reușit să câștige acest trofeu din dublă postură, de jucător-student. „Mă bucur enorm că acest trofeu a fost adus și la Universitate. Unii dintre noi suntem parte a acestei instituții, suntem studenți aici. Suntem mândri că de acest trofeu nu ne bucurăm doar noi, ci toată Timișoara”, au fost cuvintele lui Burcea.

„Maratonul trofeului” a început la mijlocul săptămânii trecute, de la InfoCentrul Turistic de pe strada Alba Iulia. Trofeul cucerit de RCM Timișoara va rămâne expus la Universitatea de Vest până în 27 noiembrie, următoarea sa destinație fiind Iulius Mall, la începutul lunii viitoare.

About Gabriel Toth

Leave a Reply