Trei puncte prețioase pentru ASU Poli


ASU Politehnica rămâne în fruntea Seriei a III-a din Campionatul Județean, după victoria de astăzi, cu 3-1, în fața celor de la FC Bazoș. „Studenții” au reușit să revină în partea a doua, după ce la pauză tabela de pe „Știința” indica 1-0 în favoarea oaspeților.

ASU Poli a început mai greu meciul cu FC Bazoș, oaspeții preluând conducerea cu cinci minute înainte de pauză, prin golul lui Nicolae. În mitanul secund, elevii lui Toni Foale au arătat o cu totul altă față. În minutul 60, Obrejan a restabilit egalitatea, din pasa lui Popoviciu, pentru ca 10 minute mai târziu, Marchiș să-i aducă pe timișoreni în avantaj, după o centrare a aceluiași Popoviciu. Alb-violeții au trecut cu bine peste ultimele 20 de minute, în care Bazoșul a ținut mingea în permanență în apropierea careului lui Șerban, iar la ultima fază, Marchiș a reușit „dubla”, după un corner executat de Rotariu.

La final, tehnicianul Antonio Foale a răsuflat ușurat, după ce echipa sa a trecut cu brio primul examen important al turului. „A fost un meci greu și ne așteptăm să mai avem astfel de meciuri. Sunt echipe de Județ foarte bine organizate. Cei de la Bazoș evoluează de mult timp împreună, practică un joc de angajament, cu ambiție, determinare, luptă pentru fiecare minge. E bine că am scos-o la capăt, pe un fond mare de oboseală. S-a văzut însă că avem jucători peste nivelul acestei ligi”, ne-a declarat Foiale.

Tehnicianul polist mărturisește însă că l-a nemulțumit jocul elevilor săi, mai ales în prima repriză, când s-au apropiat extrem de rar de buturile lui Isar. „Mă bucur de faptul că am putut să revenim, e totuși mare lucru. pe mine m-a dezamăgit însă jocul nostru, mai ales din punct de vedere tactic. Băieții n-au prea respectat cerințele mele. Deoarece jucam acasă, am construit o echipă cu profil ofensiv, iar noi în prima repriză n-am avut nicio ocazie. Am avut și un gol valabil, însă alta a fost decizia arbitrului, sunt însă arbitri divizionari, ei știu mai bine”, ne-a mai spus Foale.

De remarcat efortul depus de Iosif Rotariu, care a fost și astăzi integralist, după ce a mai disputat un meci de minifotbal, încheiat cu 10 minute înaintea fluierului de start și pe fondul unei răceli destul de puternice. „Roti” și-a încununat evoluția de astăzi cu un „assist”, la ultima fază a meciului.

About Gabriel Toth

Leave a Reply