Trei podiumuri pentru atleții timișoreni la Balcaniada de juniori de la Denizli

Cosmin Ilie Dumitrache, la un vârf de nas distanță de aur la 110 metri garduri

Cosmin Ilie Dumitrache, la un vârf de nas distanță de aur la 110 metri garduri

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc în Turcia, la Denizli, Balcaniada rezervată juniorilor. În lotul României s-au regăsit și trei atleți timișoreni, fiecare dintre ei urcând câte o dată pe podium.

România s-a clasat pe locul 2 în clasamentul general la masculin al Balcaniadei de juniori de la Denizli, cu un total de 200 de puncte, în urma gazdei Turcia. La performanța tricolorilor au contribuit din plin și doi atleți timișoreni. E vorba despre Cosmin Ilie Dumitrache și Alberto Gheorghescu, ambii prezenți pe podium la probele la care au concurat.

Cosmin Dumitrache, hurdlerul în vârstă de 19 ani de la CSM Timișoara, a ocupat poziția secundă a probei de 110 metri garduri, realizând un timp de 14.06.063. Lupta pentru prima poziție a fost decisă la o fracțiune de secundă, bulgarul Krasimir Stoychev înregistrând 14.06.061, timp prin care i-a smuls la mustață aurul atletului timișorean. Pentru performanța sa din proba sa de specialitate, Dumitrache a contribuit cu 11 puncte la zestrea totală a echipei României.

Puncte importante a adus și Alberto Gheorghescu, în proba de ștafetă 4x400m, unde a făcut echipă cu Pavel Nichituș, Marius Coprean și Vlad Dulcescu. Cei patru tricolori au înregistrat 3:17.77, ieșind pe locul 3 după un finish la fotografie cu Grecia (3:17.24) și Serbia (3:17.29). Proba la care a concurat și atletul din generația 1995 de la CSM Timișoara i-a adus României 10 puncte. Să mai spunem că Alberto Gheorghescu a concurat și la 400m plat, dar în afara concursului, înregistrând 49.92.

România s-a clasat pe podium în clasamentul pe echipe și cu fetele, care au încheiat însă cu o treaptă mai jos decât băieții. Timișoara a fost reprezentată aici doar de Delia Irimia, sportivă născută în 1997 și legitimată la CSM Timișoara, care a obținut însă singurul aur al micuței delegații din capitala Banatului. Ștafeta de 4x400m a României, în care alături de Irimia au mai concurat Loredana Cerășilă, Nicoleta Zavelca și Roxana Ene, a încheiat prima, cu timpul 3:51.29, la mai bine de patru secunde în fața Greciei și la cinci și jumătate de Serbia. La fel ca Alberto Gheorghescu, și Delia Irimia a alergat în afara concursului la 400m, obținând al șaptelea timp la general, 59.90.

Pentru atletismul timișorean vor continua reprezentările internaționale. Adelina Pastor și Sorin Vătămanu pleacă astăzi în Finlanda, la Tampere, acolo unde în perioada 11-14 iulie vor avea loc Campionatele Europene de tineret (U23).

About Gabriel Toth

Leave a Reply