Timișoreanul Florin Enache țintește Jocurile Olimpice de la Rio

DSCF0219 (Small)

Florin Marian Enache e unul dintre cei mai importanți canotori lansați în ultimii ani pe apele Begăi. În 2013, s-a afirmat pe scena internațională, devenind campion european de juniori la Minsk, în proba de dublu vâsle. Trecut în iarnă la Dinamo NIRO București, bănățeanul speră să își continue ascensiunea, iar peste doi ani să se afle în lotul ce va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Florin Marian Enache s-a aflat, săptămâna trecută, pentru prima oară la Timișoara în calitate de oaspete. Șlefuit la CSS Bega, sub îndrumarea profesoarei Elvira Văsuț, canotorul în vârstă de 18 ani a sosit de această dată în Banat sub sigla lui Dinamo NIRO București, club la care s-a transferat în iarnă. La Campionatele Naționale de fond, desfășurate pe canalul Bega, Enache a reușit un titlu național, la patru vâsle, unde a „tras” alături de Vlad Aciobae, Vasile Agafiței și Cristian Ivașcu, cei patru parcurgând traseul de 6.000 de metri în 20:27.99.

„Vremea nu ne-a pus probleme, a fost nici prea frumoasă, dar nici prea urâtă. A fost un concurs în care s-au obținut foarte multe medalii și mă bucur că am făcut parte din ambarcațiunea câștigătoare. Dinamo și Steaua au dominat concursul, ambele cluburi dispun de sportivi de valoare, care au fost extrem de motivați pentru a câștiga”, a apreciat Enache, după încheierea competiției.

Sportivul timișorean consideră extrem de utilă trecerea sa la Dinamo NIRO, club ce și-a demonstrat forța și la Campionatele Naționale de fond, pe care le-a dominat categoric. „E foarte bine, e altă experiență, altă bătălie. Sunt sportivi mai puternici, cu care poți concura”, spune Enache.

Florin Marian Enache a obținut, în anii trecuți, medalii importante în concursurile internaționale și speră să continue pe aceeași linie și în 2014. Înainte de toate însă, prioritar e examenul de Bacalaureat. „În primul rând, îmi doresc să iau BAC-ul, pentru că sunt în clasa a XII-a. După ce voi reuși acest pas, îmi doresc să merg mai departe cu sportul și să am rezultate cât mai bune”, spune Enache.

Acesta nu ascunde că și-ar dori să prindă lotul pentru Campionatele Europene de seniori de la Belgrad și, în perspectivă, să ajungă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016. „Cele mai importante medalii din cariera mea le-am obținut la juniori, unde am devenit campion european și vicecampion mondial. Sper să repet aceste performanțe și la seniori. Mai întâi, mi-aș dori să ajung la Campionatele Europene de seniori din acest an. Pe termen lung, bineînțeles, mă gândesc și la Jocurile Olimpice de la Rio. Ar fi un vis împlinit să ajung acolo”, mai spune Enache.

La precedenta ediție a Jocurilor Olimpice, unul din cei patru timișoreni prezenți la Londra a fost un canotor. E vorba despre Cristian Pîrghie, participant în proba de patru rame fără cârmaci.

About Gabriel Toth

Leave a Reply