Timișoreanul Dragoș Mîrtea, în semifinalele turneului ITF de la Cluj

mirtea3

Dragoș Mîrtea a rămas singurul român pe tabloul turneului ITF de la Cluj, dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari. Timișoreanul în vârstă de 24 de ani va disputa astăzi semifinala competiției de sub Feleac, contra favoritului nr. 2, francezul Mathias Bourgue.

Dragoș Mîrtea a pornit la turneul clujean din calificări, unde a trecut mai întâi de australianul cu origini românești Alexandru Sturzu (6-1, 6-0) și apoi de Ioan Farcaș (6-2, 6-3). Ajuns pe tabloul principal, timișoreanul l-a eliminat pe al șaptelea cap de serie al competiției, slovacul Juraj Masar (7-5, 6-3), după care a trecut, tot în două seturi, de conaționalul său Robert Coman (6-3, 6-3).

Joi, în sferturile de finală, Mîrtea a dat tot peste un tenismen român, Teodor-Dacian Crăciun, cotat cu șansa a patra la câștigarea turneului, învingându-l și pe acesta clar, în două seturi scurte, 6-2, 6-1. Tenismenul bănățean va juca în această după-amiază pentru accesul în finala turneului contra francezului Mathias Bourgue, favorit nr.2. În cea de-a doua semifinală se vor întâlni spaniolul Orioli Roca Batalla și italianul Marco Bortolotti.

Dragoș Mîrtea a revenit anul trecut în circuit, după o accidentare ce l-a ținut departe de terenul de tenis o bună perioadă de timp. Văzut ca o mare speranță a tenisului timișorean în perioada junioratului, când a înregistrat câteva rezultate de excepție, timișoreanul e decis să-și croiască drum către un ranking cât mai înalt în ierarhia ATP, acolo unde în acest moment ocupă locul 1144.

About Gabriel Toth

Leave a Reply