Timișoreanul Alexandru Pelici așteaptă cu precauție meciul cu ASU Politehnica

alexandru-peliciMioveni e următoarea destinație pentru ASU Politehnica. Alb-violeții se vor întâlni sâmbătă, în județul Argeș, cu o echipă arțăgoasă, extrem de organizată în special pe faza defensivă, după chipul și asemănarea antrenorului ei, Alexandru Pelici. Timișorean la origine, tehnicianul galben-verzilor așteaptă cu precauție duelul de sâmbătă, în care formația sa e favorită cel puțin pe hârtie.

Alexandru Pelici consideră că meciul cu ASU Politehnica nu va fi unul ușor, chiar dacă alb-violeții se află momentan în zona retrogradării. Tehnicianul Mioveniului l-a remarcat din rândul timișorenilor pe Ștefan Blănaru, unul dintre cei mai prolifici marcatori ai începutului de sezon, care reprezintă un real pericol pentru apărarea echipei argeșene.

„Sperăm să continuăm pe linia rezultatelor pozitive, iar în jocul de sâmbătă asta înseamnă o victorie. Chiar dacă la o simplă privire asupra clasamentului, ASU Politehnica pare o echipă din subsolul ierarhiei, nu ar fi înțelept să considerăm meciul a fi unul ușor sau dinainte câștigat. Am urmărit destule jocuri ale lor și pot spune cu certitudine că, deși au pierdut unele dintre ele, au fost momente în care ar fi putut schimba în favoarea lor deznodământul. Au în componență unul dintre golgheterii campionatului, pe Blănaru, au jucători periculoși pe tranziție pozitivă. Sperăm să fim inspirați și să anulăm punctele lor forte”, a declarat Pelici.

Fără gol primit de 378 de minute

CS Mioveni s-a remarcat drept una dintre formațiile cu o defensivă solidă, bine pusă la punct, de un fost fundaș, Alexandru Pelici, care a preluat în vară echipa. Argeșenii au primit patru goluri în actuala stagiune, toate în înfrângerea cu 4-1 din prima etapă, cu Juventus București. Din minutul 72 al meciului din Colentina, poarta grupării din Mioveni nu a mai fost însă perforată. Alexandru Pelici se bucură de modul în care jucătorii săi evoluează în faza defensivă, dar e îngrijorat de greutatea cu care compartimentul ofensiv găsește drumul spre gol. Toate cele trei reușite ale galben-verzilor de până acum au fost reușite de același jucător, Cosmin Năstăsie.

„Faptul că n-am mai primit gol de patru meciuri e un aspect pozitiv, care ne bucură. La fel de adevărat e că pe fază de atac nu găsim soluții de finalizare. Sperăm ca, încetul cu încetul, să începem să marcăm prin cât mai mulți jucători. Avem situații clare… La UTA au avut șanse mari și Staicu, și Nilă, dar nu au fost inspirați în fața porții”, a afirmat Pelici.

„Fanii lui Poli vor fi cu siguranță prezenți la Mioveni”

alexandru-pelici-1

Alexandru Pelici, în urmă cu două decenii, pe vremea când era o piesă de bază în defensiva Politehnicii

Pentru Alexandru Pelici, întâlnirea de sâmbătă va fi una specială. Timișorean la origine, Săndel a evoluat pentru Poli, în primele două divizii, în perioada 1995-1999, după ce junioratul l-a efectuat la Progresul Timișoara. „Poli e o echipă foarte bine susținută, e echipa suporterilor timișoreni. Au o galerie frumoasă, am văzut și imagini de la Brăila cu fanii lor, care cu siguranță vor fi prezenți și la Mioveni. Sperăm ca publicul nostru să fie alături de noi și să ne încurajeze, să le și dăm motive să ne încurajeze”, a mai spus Pelici.

Născut la 10 ianuarie 1974, Alexandru Pelici a jucat ca fundaș central la Progresul Timișoara, Poli Timișoara, CSM Reșița și Unirea Alba Iulia. Are în spate o carieră de 13 ani în antrenorat, însă în mod curios nu a profesat niciodată în orașul natal, din care ofertele au lipsit cu desăvârșire în toți acești ani. Pelici le-a pregătit pe Unirea Alba Iulia, FCM Reșița, Forex Brașov, Arieșul Turda, Voința Sibiu (pe care a promovat-o în „A”), FCM Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, FC Brașov, FC Bihor și, din vara acestui an, CS Mioveni.

„Timișoara își va vinde scump pielea”

Fundașul dreapta al argeșenilor, Bogdan Stancu, e de acord cu vorbele tehnicianului său și spune, la rândul lui, că el și colegii săi trebuie să trateze extrem de serios întâlnirea cu ASU Politehnica.

„Sâmbătă ne așteaptă un meci dificil. Chiar dacă Timișoara nu a avut un început foarte bun de campionat, va veni la Mioveni să își vândă scump pielea. Noi va trebui să avem atitudine, să jucăm la fel ca până acum, iar dacă vom reuși acest lucru, vom obține cu siguranță cele trei puncte”, a declarat apărătorul formației din Mioveni.

Să spunem că argeșenii vor avea două absențe de marcă în partida de sâmbătă, cu ASU Politehnica. E vorba despre fundașul Marius Tomozei, care se află în refacere după ce a fost operat de apendicită, și de atacantul Andrei Nilă, cel ce se va însura la finalul acestei săptămâni.

Partida CS Mioveni – ASU Politehnica va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00 şi nu va fi televizată. Aspecte în direct vor fi însă la Radio Timişoara, pe toate frecvenţele postului regional, între orele 11:00 şi 13:00, în cadrul emisiunii Arena Radio.

About Gabriel Toth

Leave a Reply