Timișoara, reprezentată de doi atleți la Balcaniada de la Stara Zagora

pastor-dumitrache
Doi atleți din Timișoara se află în lotul României pentru Balcaniada din Bulgaria, găzduită în acest weekend de localitatea Stara Zagora. Adelina Pastor va avea o nouă șansă de atingere a baremului pentru CM de la Moscova la 400m, în vreme ce hurdlerul Cosmin Ilie Dumitrache va concura la proba sa de specialitate, cea de 110 metri garduri.

Concursurile internaționale continuă pentru atleții timișoreni. Adelina Pastor și Cosmin Ilie Dumitrache, doi dintre cei mai de seamă reprezentanți ai acestei discipline din orașul de pe Bega, au pornit în această dimineață către localitatea bulgară Stara Zagora, acolo unde sâmbătă va demara cea de-a 66-a ediție a Balcaniadei de atletism.

O singură prezență timișoreană în prima zi a întrecerii, dar cu siguranță cea mai așteptată. Adelina Pastor are șanse mari la o medalie în proba de 400m, una în care a făcut furori în acest an, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Mai important totuși decât o clasare pe prima treaptă a podiumului va fi îndeplinirea baremului de participare la Campionatele Mondiale de seniori, ce vor avea loc în luna august, la Moscova. La 400m, timișoreanca în vârstă de 20 de ani trebuie să scoată cel mult 52.35, ea fiind cel mai aproape de acest prag în urmă cu două săptămâni, la Europenele de tineret de la Tampere, unde a reușit 52.44.

Adelina Pastor va alerga și duminică seară, în penultima probă a Balcaniadei, ștafeta de 4x400m. Alături de alteta timișoreană, vor mai concura Camelia Gal, Sandra Belgyan și Alina Panaite.

Cel de-al doilea reprezentant al atletismului timișorean la Stara Zagora e Cosmin Ilie Dumitrache. Hurdlerul în vârstă de 19 ani se află pe lista de start a probei care l-a consacrat, cea de 110 metri garduri, programată pentru după-amiaza zilei de duminică.

Cea de-a 66-a ediție a Balcaniadei de atletism se va disputa pe stadionul „Beroe”, din Stara Zagora, o arenă ce poate găzdui 15.000 de spectatori și care a trecut prin mai multe procese de renovare în ultimii ani. Să mai spunem că Stara Zagora e considerată cea de-a cincea aglomerare urbană a Bulgariei, orașul și împrejurimile adunând o populație de peste 213.000 de locuitori.

About Gabriel Toth

Leave a Reply