Timișoara 89ers, față în față cu viitorul adversar din finală

bucurie
Timișoara 89ers va disputa sâmbătă ultimul meci pe teren propriu din actualul sezon, în compania celor de la Cluj Crusaders. Ambele formații sunt deja calificate în finala campionatului, fiind singurele ce au înregistrat câte două victorii în primele două etape ale sezonului.

Echipele care își vor disputa titlul național la fotbal american în 2013 se vor întâlni sâmbătă dimineață, pe arena „Textila”. Timișoara 89ers și Cluj Crusaders au obținut încă de acum două săptămâni biletele pentru marea finală, ce va avea loc pe 16 iunie, pe Cluj Arena, astfel că duelul din ultima etapă a sezonului regulat va fi un prilej pentru cele două rivale de a se studia reciproc.

În primele două etape ale campionatului, Cluj Crusaders, favorita sezonului conform calculelor hârtiei, s-a dovedit mai prolifică, câștigând cu 46-0 acasă, cu Bucharest Warriors, iar apoi cu 28-20 în deplasare, la Bucharest Rebels. Timișorenii au reușit la rândul lor să le învingă pe cele două bucureștene, impunându-se în prima etapă cu 12-8 pe terenul lui Rebels, iar apoi cu 30-14, pe „Textila”, în fața celor de la Warriors.

Formațiile de fotbal american din Timișoara și Cluj s-au mai întâlnit de-a lungul timpului de trei ori, însă de fiecare dată câștig de cauză au avut ardelenii. În 2010, Crusaders s-a impus cu 49-0, iar un an mai târziu, în Cupa Vestului, le-a administrat bănățenilor un dublu eșec, 6-26 pe Bega și 8-54 pe Someș, într-o vreme în care cei de la 89ers purtau numele de Lions.

Partida dintre Timișoara 89ers și Cluj Crusaders va avea loc sâmbătă, de la ora 11, pe stadionul „Textila”, din Calea Aradului.

About Gabriel Toth

Leave a Reply