Timiș Rally, la final: Porcișteanu, marele câștigător

Banatul a fost punctul de fierbere al automobilismului românesc în acest sfârșit de săptămână. Raliul Timișului, cu superspeciala de vineri din centrul Timișoarei, a adunat laolaltă cei mai buni piloți ai țării, alături de nume mari de pe scena internațională.

Timiș Rally a fost, practic, podiumul de defilare pentru campionul en titre Vali Porcișteanu, cel care a câștigat etapa a doua a Campionatului Național în stil mare. Acesta și-a adjudecat șase probe speciale succesive, luându-și un avans aproape imposibil de surmontat de către principalii săi urmăritori. Porcișteanu a concurat cu un Mitsubishi Evo X R4, avându-l în dreapta sa pe Dan Dobre.

Pe locul secund s-a clasat Csaba Spitzmuller, cel carea câștigat ultima probă specială a competiției, încheind Timiș Rally la 18,1 secunde în spatele învingătorului. Podiumul a fost încheiat de Dan Gîrtofan, cel care a reușit să-l devanseze pe George Szabo, adjudecându-și un loc 3 surprinzător.

Vedata competiției, Francois Delecour, fost vicecampion mondial de raliuri, a încheiat pe locul 5 în Banat, la volanul unui Renault Megane.

Raliul Timișului, cea de-a doua etapă a Campionatului Național, a avut 12 probe speciale, pe o lungime totală de 395,44 km. Punctul de atracție a fost vineri după amiază, la superspeciala organizată pe Podul Traian din Timișoara, acolo unde peste 1.000 de pasionați ai automobilismului au fost, pentru câteva ore, cu ochii pe cele 68 de echipaje participante.

About Gabriel Toth

Leave a Reply