Timba și-a aflat programul din prima fază a campionatului! Derby timișorean în prima etapă

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Federația Română de Baschet a stabilit astăzi țintarul viitoarei ediții a Ligii I masculine, care va porni la drum pe 16 octombrie. Timba Timișoara a fost repartizată în Grupa a 2-a, alături de cealaltă reprezentantă a orașului BC SCM 2 Timișoara, în compania căreia va și evolua în prima rundă.

Formatul campionatului Ligii I din sezonul 2016/2017 merge pe aceeași linie începută în urmă cu o ediție. În prima fază, participă 22 de echipe (satelit și non-satelit), împărțite în trei grupe regionale. Primele două clasate dintre formațiile non-satelit (deci cu drept de promovare), printre care se numără și Timbavor fi repartizate într-o grupă semifinală de șase formații După disputarea meciurilor în sistem tur-retur, primele patru grupări se vor întâlni la turneul de promovare, care va stabili cele două echipe care vor lua drumul Ligii Naționale.

Timba Timișoara e repartizată în Grupa 2, singura de opt echipe (celelalte două au câte 7), alături de BC SCM 2 Timișoara, ABC Mureș 2 Târgu Mureș, U-BT 2 Cluj, CSU CSM 2 Oradea, CSM Olimpic 2 Baia Mare, Universitatea Cluj și VSK Csikszereda Miercurea Ciuc.

În prima rundă, pe 16 octombrie, Timba va întâlni, pe teren propriu, concitadina BC SCM 2 Timișoara. În continuare, programul „urșilor” arată astfel:

Universitatea Cluj (acasă)
CSU CSM 2 Oradea (deplasare)
ABC Mureș 2 Târgu Mureș (a)
VSK Miercurea Ciuc (d)
Municipal Olimpic 2 Baia Mare (a)
U-BT 2 Cluj (d)

În pauza competițională, Timba și-a asigurat serviciile a cinci jucători noi. E vorba despre un american, Nate Barnes, de pozițiile 1-2, care anul trecut a câștigat campionatul în El Salvador, și de patru jucători autohtoni: Tamas Boloni, Alexandru Mihuți, Amedeo Casale și Vlad Szekely. Din lotul ce a încheiat sezonul trecut se mai regăsesc Dejan Kovacevic, Mario Lazăr, Baczo Balasz, Robert Medgyesy, Vlad Colceriu, Marius Deconescu, Norbert Kelemen, Andrei Szabo şi Victor Veina.

About Gabriel Toth

Leave a Reply