Timba a parafat primul transfer! Un fost campion din Bundesliga a devenit „urs”

mladen

După un sezon marcat de probleme financiare, lucrurile încep să reintre pe făgașul normal la BC Timba. Galben-negrii încearcă să își formeze un lot competitiv pentru sezonul viitor, primul transfer al verii fiind oficializat astăzi. E vorba despre Mladen Sljivancanin, o extremă în vârstă de 29 de ani, care în trecut a evoluat în Euroligă și a devenit campion într-o întrecere puternică precum Bundesliga.

Mladen Sljivancanin e primul transfer realizat de Timba în această vară. Sârbul ce pe prima zi a acestei luni a împlinit 29 de ani are în spate o bogată experiență la cel mai înalt nivel, evoluând de tânăr într-un campionat extrem de puternic, cel al Germaniei, acolo unde a cucerit două trofee și a avut șansa de a juca în Euroligă.

Prima legitimare la nivel de seniori a avut-o în țara natală, la Spartak Subotica, după care, în 2004, la vârsta de 19 ani, a făcut pasul spre Bundesliga, fiind înregimentat de Opel Skyliners Frankfurt. Cu această formație a bifat 13 jocuri în Euroligă în sezonul 2004/2005, disputând și finala Bundesligii în aceeași stagiune. În a doua parte a ediției 2005/2006 s-a mutat la RheinEnergie Koln, grupare cu care la finele stagiunii devenea campion al Germaniei. În anul următor, tot cu echipa din Koln, a disputat 9 meciuri în Euroligă și a cucerit Cupa Germaniei.

În ultimii ani, Mladen Sljivancanin a avut un traseu destul de instabil, trecând pe la Steaua Roșie Belgrad, CSK VVS Samara (Rusia), Pizza Express Primetel Apollon (Cipru), JL Bourg Basket (Franța, D2), Keravnos Strovolou (Cipru), Radnicki Belgrad și Borac Cacak, formație la care a evoluat în două periade în ultimii doi ani, contractul închizându-se în luna februarie a acestui an.

„Mladen Sljivancanin este un jucător despre care nu trebuie să vorbim noi prea mult. Experienţa pe care o are îl recomandă ca fiind un jucător bun. Sperăm să se adapteze cât mai repede cu noii săi colegi. Poate cea mai mare calitate a sa este polivalenţa. Eu cred că ne va putea ajuta la îndeplinirea obiectivului”, a declarat președintele celor de la Timba, Sebastian Răducanu.

Mladen Sljivancanin e un produs al clubului Partizan Belgrad, iar la nivel juvenil a înregistrat câteva performanțe notabile. Printre altele, a făcut parte din reprezentativa U16 a Iugoslaviei care a cucerit titlul european în 2001.

About Gabriel Toth

Leave a Reply