Timba învinge, dar nu convinge: 88-69 cu Universitatea Cluj

muri1BC Timba s-a impus fără mari probleme în fața nou-promovatei Universitatea Cluj, în manșa tur a etapei inaugurale din Cupa României. S-a încheiat 88-69 pentru galben-negri, la capătul unui joc care l-a nemulțumit însă pe antrenorul gazdelor, Bogdan Murărescu.

Clujenii au intrat extrem de greu în joc, primele puncte ale alb-negrilor fiind consemnate abia după 6 minute și 45 de secunde de la start, când Timba conducea deja cu 10-0. Bănățenii au încheiat primul sfert cu un avans de 8 puncte, 21-13, care avea să se mărească la zece lungimi până la pauza mare (38-28). Timișorenii au reușit să păstreze aceeași cadență și în cea de-a doua jumătate a meciului, asigurându-și un final lipsit de emoții.

S-a încheiat 88-69 pentru Timba, care e virtual calificată în faza următoare a Cupei României, o reușită ce ar însemna o premieră pentru clubul timișorean.

Jozo Brkic a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 24 de puncte, urmat de Glazyrin 23, Dandridge 9, Pătru 9, Sljivancanin 6, Nakic 6, Mijatovic 6 și Andrieș 3. De partea cealaltă, Mario Lazăr a reușit cele mai multe puncte pentru clujeni, 21.

„Ne așteptam să câștigăm, e clar, dar nu sunt mulțumit deloc de modul în care jucăm. Mă așteptam la mai mult, dar nu trebuie să uităm că e primul joc oficial, poate au intervenit și unele emoții. Dar, în general, nu avem voie să facem astfel de greșeli. Am jucat în compania unei echipe mult mai tinere decât noi și mă așteptam să dictăm noi ritmul partidei. Cred că am avut cam 20 de mingi pierdute, iar lucrul acesta e supărător. Sper să remediem această situație, pentru că ne așteaptă meciuri mult mai grele”, a declarat la final antrenorul „urșilor”, Bogdan Murărescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply