Timba încearcă marea cu degetul pe terenul campioanei

timba bctBC Timba iese pentru prima oară din Timișoara în această ediție a Ligii Naționale. Și nu oriunde, ci la Ploiești, fieful campioanei en titre. Antrenorul galben-negrilor, Bogdan Murărescu, speră la un joc bun din partea echipei sale, care s-a antrenat în efectiv redus de-a lungul acestei săptămâni.

După trei meciuri pe teren propriu și o etapă de pauză, Timba se află în fața primei deplasări din actuala ediție a Ligii Naționale. Și, probabil, cea mai dificilă! „Urșii” vor descinde sâmbătă în fieful campioanei Asesoft Ploiești, o grupare ce s-a întărit consistent în presezon, pentru un parcurs cât mai bun în EuroCup. Deși diferența de valoare și experiență e evidentă, antrenorul Bogdan Murărescu speră ca elevii săi să se ridice la nivelul adversarilor și să practice un baschet de calitate.

„Întâlnim o echipă foarte puternică, Asesoftul ne reprezintă bine și în Europa, după părerea mea. Pentru noi, e o șansă bună de a ne măsura forțele cu o echipă de top. Există o diferență evidentă între cele două echipe, dar eu sper să ne ridicăm la un nivel adecvat, să practicăm un meci bun și vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Bogdan Murărescu.

Timba s-a pregătit în efectiv redus în această săptămână. Gruparea timișoreană a fost lovită de o „epidemie” de entorse, Brkic, Nakic și Dandridge ieșind, unul după altul, din sala de antrenament, în direcția cabinetului medical.

„Avem și noi problemele noastre, avem o grămadă de jucători accidentați. Brkic, Nakic, Dandridge nu s-au antrenat în această săptămână. Abia acum, pe final, au început să reintre la antrenamente. Asta este, trebuie să gesionăm situația. Se pare că suntem și urmăriți de ghinion. E vorba de entorse, accidentări normale pentru niște baschetbaliști, dar s-au accidentat toți deodată. Asta chiar nu mi s-a mai întâmplat. În prima zi unul, în a doua zi al doilea și apoi al treilea. Ne-am trezit brusc fără trei dintre jucătorii cei mai importanți. Sper să își revină cât mai repede”, a mai spus Murărescu.

Timba caută în continuare un jucător exponențial pentru poziția 1, însă problemele birocratice au dus la pierderea primei opțiuni. Timișorenii așteaptă ca noul fundaș să se alăture zilele viitoare echipei și să fie gata de joc la finele săptămânii viitoare, atunci când Timba primește vizita lui CSM Oradea.

„Încă n-a ajuns, dar va veni. Nu ne grăbim, pentru că vrem să aducem un jucător de valoare, care să facă din această echipă una care să se bată la play-off. Am fost foarte aproape de a aduce un jucător foarte valoros, dar ne-am lovit de unele probleme legate de viza lui, astfel că a trebuit să ne reorientăm. Sper să îl rezolvăm în aceste zile și să îl avem în lot pentru meciul cu Oradea”, a mai precizat Bogdan Murărescu.

Partida CSU Asesoft Ploiești – BC Timba Timișoara se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 19.

About Gabriel Toth

Leave a Reply