Timba, în faţa asaltului final

Baschetbaliştii de la Timba vor pleca mâine dimineaţă către Bucureşti, acolo unde la finalul acestei săptămâni ar putea obţine promovarea în elită. Timişorenii sunt decişi să nu mai repete greşelile de la turneul final de anul trecut şi să reuşească în acest an performanţa la care speră de două sezoane încoace.

Managerul echipei, Sebastian Răducanu, consideră că turneul final din acest an va fi mai echilibrat decât cel de anul trecut, mai ales că toate cele patru echipe ajunse în această fază au ca obiectiv promovarea. „Va fi un turneu mult mai echilibrat decât cel de anul trecut. Avem trei adversari puternici. Din ce am înțeles, toți își doresc promovarea, inclusiv Galațiul. Am fi preferat să întâlnim în primul meci o echipă pe care o cunoaștem, dar am nimerit cu Steaua, o echipă puternică, experimentată, cu trei foști divizionari A și chiar foști internaționali”, spune Răducanu.

Ca o premieră pentru acest nivel al baschetului românesc, toate partidele turneului final vor fi televizate pe Digi Sport, fapt pe care Sebastian Răducanu îl consideră un garant al transparenței și a corectitudinii întrecerii. „O mare realizare a FRB e că a reușit să stabilească un acord cu Digi. E un lucru important, deoarece au fost destul de puține meciuri la Timișoara, e foarte important pentru că nu am reușit să aducem turneul semifinal la Timișoara și prin transmisia meciului se va asigura o transparență totală a ceea ce se va întâmpla. Eu am propus federației încă din iarnă acest lucru și le mulțumesc că s-au gândit și la Divizia B”, a precizat Răducanu.

Nu îi sperie arbitrajul

Cei de la Timba sunt convinși de faptul că vor avea un arbitraj corect la turneul final, mai ales că printre oficialii delegați la această competiție se regăsesc și două ecusoane FIBA. „Am înțeles că va fi o brigadă de trei arbitri, din care doi internaționali. Știm cu toții că arbitrii FIBA foarte ușor pot sări din schemă dacă fac greșeli. Baremurile pentru meciurile europene sunt foarte mari și nu cred că renunță cineva atât de ușor la acești bani”,a mai spus Răducanu.

BC Timba va deplasa un lot format din 12 jucători la București. Bogdan Murărescu nu se confruntă cu probleme medicale, reușindu-se recuperarea în timp util a lui Florin Popa, cel care a acuzat unele dureri după turneul semifinal.

Iată programul celor de la Timba la turneul final, desfășurat în „Arena de Baschet” din București:

Vineri, ora 20: BC Timba – CSA Steaua
Sâmbătă, ora 18.45 CSU Galați – BC Timba
Duminică, ora 11: BC Farul Constanța – BC Timba

About Gabriel Toth

Leave a Reply