Greșelile personale, fatale pentru BC Timba: 70-82 cu BC Timișoara

DSC_5919 (Medium)BC Timba și BC Timișoara s-au întâlnit în această seară pentru al cincilea derby al orașului din Liga Națională. Ca de fiecare dată până acum, câștig de cauză au avut alb-violeții, care deși nu s-au putut baza pe Bogdan Popescu, au arătat un plus de maturitate în joc. În schimb, Timba a demonstrat minute bune că poate juca de la egal la egal cu concitadina sa, însă acumularea a trei, chiar patru greșeli personale de către jucătorii importanți încă din prima jumătate a meciului, i-a forțat pe „urși” să joace cu frâna de mână trasă.

Startul de meci i-a aparținut lui Timba, care a condus cu 7-0, primele puncte ale alb-violeților venind abia după trei minute și jumătate de joc. După o revenire a gazdelor de astăzi la o diferență de șapte puncte (11-4), BCT a început să se apropie pe tabelă, pentru ca la finalul sfertului de debut să își conducă deja concitadina, cu 20-17. BC Timișoara s-a desprins pe tabelă în sfertul 2, când a avut la un moment dat chiar 13 puncte avans (32-19), diferența la pauza mare fiind în cele din urmă de opt lungimi în favoarea elevilor lui Petricevic (41-33).

Imediat după reluare, BCT a ajuns la 11 puncte avans (44-33), după care Timba a revenit spectaculos, având un „run” de 9-0 (42-44), pentru ca la mijlocul sfertului 3 să egaleze situația de pe tabelă, 46-46, printr-o acțiune finalizată de Mijatovic. A urmat însă o cădere bruscă a elevilor lui Murărescu, „oaspeții” reușind, la rândul lor, un „run” de 11-0, până la 46-57. Acesta a fost, practic, momentul-cheie al jocului, Timba nemaigăsind resursele necesare pentru o revenire.

De altfel, ar fi fost aproape imposibil ca Timba să reușească revirimentul, având în vedere situația dezastruasă a faulturilor personale cu care jucătorii echipați în galben și negru au intrat în ultimul sfert. Cei mai importanți oameni de sub panou, Jozo Brkic și Danilo Mijatovic, au acumulat cea de-a cincea greșeală, ieșind din joc, în vreme ce Glazyrin și Sljivancanin s-au oprit la câte 4.

S-a încheiat 70-82. Gazdele de la Timba încearcă să se repună pe picioare, după două eșecuri pe propriul teren în startul campionatului, iar pauza din etapa viitoare le poate fi de ajutor. În schimb, BC Timișoara a bifat prima victorie din Liga Națională, un succes scontat, însă care contează enorm pentru moralul elevilor lui Dragan Petricevic.

Timba a reușit cele mai multe puncte prin americanul Glen Dandridge, 17, urmat de Glazyrin 16, Mijatovic 14, Brkic 10, Sljivancanin 4, Andrieș 3, Nakic 2, Costa 2, Pătru 2. De partea cealaltă, căpitanul Zlatko Jovanovic a fost principalul realizator al lui BCT, cu 19 puncte, urmat de Tica 16, Pesic 11, Manigat 10, Persic 10, Lewis 9, Stăncuț 4 și Toth 3.

Reacții la cald

„Am început meciul bine pentru că l-am pregătit foarte bine, dar apoi situația s-a schimbat. Am început să avem probleme cu faulturile la toți jucătorii importanți. Începând din sfertul 2, fiecare avea vreo 3-4. Atâta vreme cât am jucat în formula în care am pregătit meciul, am fost lângă ei, am și revenit în partea a doua de la 11 puncte. Când n-am mai putut, asta a fost… Cel mai mult au contat faulturile. Nu poți juca baschet în aceste condiții. Ei ne făceau capcană la mijlocul terenului și mai contabilizam un fault. Diferența dintre Timba și BCT s-a văzut acum, e o una ipotetică. Nu știu cum n s-a văzut din tribună, dar eu nu am simțit o diferență mare. Când am jucat în formula standard, am condus jocul de fiecare dată”. (Bogdan Murărescu, antrenor BC Timba)

„Felicitări în primul rând echipei mele, dar și echipei gazdă. Nu știu cum aș putea analiza prea mult acest joc. În afara primelor minute și unei perioade din startul sfertului 3, am controlat meciul. Noi am avut și problemele noastre. Absența lui Bogdan Popescu nu s-ar fi simțit atât de mult dacă Pesic nu făcea trei faulturi atât de repede. Această situație ne-a dat peste cap, ne-a pus într-o situație pentru care nu eram pregătiți. Dar s-a descurcat foarte bine și Raul Covaciu, și George Toth în unele momente. Mă bucur pentru această primă victorie din campionat, cu o echipă care a jucat cu foarte multă ambiție. M-am și așteptat la acest lucruri. Într-adevăr, presiunea a fost pe umerii noștri. Așa e când ești o echipă ce a fost în fruntea baschetului românesc acum câțiva ani. Dar vă spun că dacă pierdeam astăzi cu Timba, nu se deschidea pământul și nu erupea niciun vulcan”. (Dragan Petricevic, antrenor BC Timișoara)

About Gabriel Toth

Leave a Reply