Timba a oficializat cel de-al doilea transfer al iernii: Denham Brown


BC Timba se anunță o echipă de urmărit în returul Ligii Naționale. După ce l-a acontat pe Jermont Horton, unul dintre primcipalii marcatori ai campionatului românesc în urmă cu doi ani, „urșii” și-a asigurat și serviciile lui Denham Brown, unul dintre cei mai interesanți jucători care au evoluat vreodată în România.

CV-ul lui Denham Brown a realmente impresionant, având în vedere că discutăm despre un jucător ce tocmai a semnat cu o nou-promovată din România. Ajuns la 29 de ani, canadianul are în spate o carieră impresionantă, aflându-se, în 2006, în atenția lui Seattle SuperSonics, club de NBA ce l-a și selecționat în urma draft-ului. Totuși, Brown n-a bifat niciun minut în NBA, fiind direcționat către NBA Development League, unde a jucat pentru echipe precum Tulsa 66ers, Dakota Wizards sau Iowa Energy. Denham Brown și-a încercat norocul și în Europa, unde a evoluat pentru Galatasaray (Turcia), Cantu (Italia) sau Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina).

Denham Brown a devenit celebru în 2002, atunci când într-un meci între licee, a marcat nu mai puțin de 111 puncte pentru West Hill. În 2003/2004 a câștigat titlul de campion în NCAA cu Connecticut Huskies, intrând de atunci în vederile naționalei Canadei. Ca internațional, a participat la Campionatul Mondial din 2010 și la Campionatul Continentului American în 2011.

Canadianul a semnat cu Timba până la finele sezonului, clubul având în vară opțiunea de a prelungi înțelegerea. Baschetbalistul e așteptat să sosească miercuri la Timișoara, urmând să intre imediat în programul echipei.

About Gabriel Toth

Leave a Reply