Tiberiu Popoviciu, „motorul” de pe flancul drept


Unul dintre remarcații începutului de campionat de la ASU Poli e, fără îndoială, Tiberiu Popoviciu. Mijlocașul dreapta a înscris în meciurile cu Liebling și Leucușești, pentru ca, în partida de ieri, cu FC Bazoș, să-l concureze pe Rotariu la capitolul „assist-uri”.

Tiberiu Popoviciu s-a remarcat rapid ca fiind una dintre piesele de bază ale lui ASU Poli. Mijlocașul în vârstă de 28 de ani a marcat chiar primul gol al alb-violeților din actualul sezon, în minutul 5 al meciului cu Gran Plaz Liebling, impresionând și prin capacitatea de a „ara” întreaga lungime a flancului drept.

În meciul de ieri, cu FC Bazoș, nu s-a mai înscris pe lista marcatorilor, așa cum o făcuse în primele două meciuri, dar s-a remarcat cu două pase de gol. De departe, cea mai spectaculoasă fază a fost cea din minutul 70, atunci când, după o acțiune personală în viteză, a centrat din alunecare din apropierea liniei de fund, iar Marchiș a marcat pentru 2-1.

După meci, mijlocașul polist a răsuflat ușurat, după încă un examen trecut cu brio. „A fost puțin mai greu, deoarece Bazoșul ne-a luat tare încă de la început. A fost primul meci greu, primul test important. Mai avem de trecut două-trei astfel de meciuri, cu echipe la fel de bune. E bine că ne-am revenit în repriza a doua, profitând și de eliminarea jucătorului de la Bazoș. Nivelul e destul de bun momentan, pentru o ligă inferioară, e destul de tare. Se îmbunătățește an de an”, a declarat Popoviciu.

Fotbalistul lui ASU Poli speră ca acest parcurs fără greșeală să țină cât mai mult, asta deși în serie se mai află câteva echipe ce ar putea pune probleme alb-violeților, precum Prograsul Racovița, Avântul Chizătău, sau surprizele Urseni și Bucovăț. „Sperăm să nu ne pună nimeni probleme, să dominăm toate echipele și să promovăm. Am auzit că Racovița are jucători care au fost prin ligi superioare, dar sperăm că vom trece și de ei. Oricum, pe săptămână ce trece suntem din ce în ce mai uniți și cred că va fi tot mai bine”, a mai spus Popoviciu.

„E o plăcere să joci cu Roti”

Tiberiu Popoviciu se simte onorat să-l aibă coleg în linia mediană pe Iosif Rotariu, cel care încearcă să-și folosească întreaga experiență acumulată în peste trei decenii de fotbal, pentru a-și ajuta mai tinerii colegi. „E o plăcere să joci cu el. Are experiență, vede jocul, în momentul în care îi faci un semn știe exact ce trebuie să facă. Te așteaptă, se uită, vorbește mult cu noi, ne dă un plus în teren”, a declarat Popoviciu.

„E uimitor câtă lume vine și acasă, și în deplasare”

Tiberiu Popoviciu consideră că principalul atuu al lui ASU Poli e galeria, care susține în număr mare echipa indiferent de terenul pe care joacă. „E senzațional. Când jucam în Divizia C am mai prins meciuri la echipe ce aveau galerie, dar în niciun caz nu se comparau cu galeria noastră. Pentru mine, sincer, e uimitor cât de multă lume vine să ne susțină și acasă, dar și în deplasare. Pentru acest nivel, e ceva fantastic”, a mai spus mijlocașul polist.

Tiberiu Popoviciu s-a născut la 31 iulie 1984 și, de-a lungul carierei, a jucat și în eșaloanele superioare. Mijlocașul lui ASU Poli a evoluat în Liga a III-a, la Hexe Jebel, CS Tim Giroc și Fortuna Covaci, iar în Liga a IV-a la FC Chișoda și Progresul Gătaia.

About Gabriel Toth

Leave a Reply