Testare utilă pentru ASU Politehnica în Banatul sârbesc

Sutjeska - Poli (14)ASU Politehnica s-a deplasat ieri după-amiază la Sutjeska, în Banatul sârbesc, pentru ceea ce a fost, cel mai probabil, ultimul test dinainTea startului sezonului de ligă secundă. Alb-violeții au evoluat câte o repriză împotriva a două formații de ligă inferioară din zonă, divizionara a patra Radnicki Sutjeska și gruparea de eșalonul cinci Naftagas Boka.

În primele 45 de minute, elevii lui Sorin Brîndescu au evoluat împotriva gazdei acestui triunghiular, Radnicki Sutjeska. O mai veche cunoștință a alb-violeților, care se mai duelaseră cu echipa care l-a lansat pe Dejan Govedarica și în iarnă, la Timișoara.

ASU Politehnica a abordat cele două partide cu o formulă mai degrabă experimentală, alcătuită în bună măsură din jucători ce au prins minute mai puține în cele două amicale din timpul săptămânii, de pe „Dan Păltinișanu”, cu Luceafărul și Szeged. În fața celor de la Sutjeska, timișorenii s-au impus cu 2-0, prin golurile marcate de Marco Giuricici (min. 4) și Artur Teuț (min. 40). În următoarele 45 de minute, deși au întâlnit o formație din eșalonul al cincilea, pe Naftagas Boka, alb-violeții nu au mai găsit drumul spre gol, deși au atacat în permanență. De altfel, la începutul celui de-al doilea joc, Teuț s-a remarcat prin două șanse mari de gol, în care nu a reușit să prindă poarta din situații bune

ASU Politehnica a evoluat în cele două teste în formula Gakos – Motreanu, Telescu, D. Constantinescu, Niță – Stancu – Peter, Giuricici, Băban, Ghinescu – Teuț. Au mai intrat Todorov, Blănaru și Stefanovici.

„A fost ultimul test dinaintea startului campionatului”

Antrenorul lui ASU Politehnica, Sorin Brîndescu, spune că scopul celor două teste din Serbia a fost atins, iar jucătorii ce evoluaseră mai puțin în precedentele amicale au prins 90 de minute de joc.

Sutjeska - Poli (4)„Ne-a preocupat posesia, nici terenul nu a fost foarte bun, astfel că am căutat să nu ne accidentăm. Ne-am dorit ca și jucătorii care au evoluat mai puțin să prindă și ei 90 de minute, ceea ce s-a și întâmplat. Puteam avea poate mai multe reușite în aceste două reprize. Partea bună a fost că am avut posesie, am dominat, am pasat, deși e clar că adversarii ne-au fost net inferiori. A fost mai degrabă un meci de vacanță, dacă tot declaram că ar fi bine să plecăm în vacanță după amânarea startului campionatului”, ne-a declarat Sorin Brîndescu.

Tehnicianul polist spune că nu vor mai fi organizate meciuri de verificare până la începutul sezonului de ligă secundă. „Am stat pe gânduri, au fost păreri și pro, și contra, dar cred că a fost totuși ultimul test dinaintea începerii campionatului. Sperăm să înceapă măcar pe 6 august… Am regândit programul pentru săptămâna viitoare, în care nu mai avem în vedere meciuri de pregătire”, ne-a mai spus Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply