Suspendări drastice, după Dinamo – RCM Timișoara

RCM Timișoara s-a ales cu doi jucători suspendați, după ultimul meci dinaintea pauzei de vară, cu Dinamo. Neozeelandezul Johnny Sola s-a ales cu șapte etape de suspendare, în vreme ce Vasile Rus va lipsi în două meciuri.

Johnny Sola a fost aspru sancționat după placajul extrem de periculos aplicat căpitanului dinamovist Adrian Ion, în meciul disputat în Ștefan cel Mare, la începutul lunii. Chester Williams nu se va putea baza pe rugbystul neozeelandez decât în play-off, acesta primind șapte etape de suspendare. Sancțiunea dură se datorează faptului că Sola e recidivist, după ce a primit un avertisment și în urma meciului din prima etapă a Superligii, cu CSM București.

RCM Timișoara nu se va putea baza la reluarea campionatului nici pe Vasile Rus, care a primit două etape de suspendare după ce a avut o altercație verbală cu arbitrul întâlnirii cu Dinamo după meci, în tunelul ce duce către vestiare. Flankerul bănățenilor se află la prima abatere disciplinară din acest sezon.

Superliga se va relua în data de 25 iulie, atunci când RCM Timișoara va primi vizita celor de la Farul Constanța, pe arena din Ronaț.

Trei timișoreni, accidentați după IRB Nations Cup

Victoria naționalei României din turneul IRB Nations a costat scump formația timișoreană. Trei dintre elevii lui Chester Williams s-au ales cu accidentări serioase, după ultimul joc, disputat duminică, în fața Italiei A. Cătălin Fercu și-a pierdut cunoștința, suferind o comoție severă la finalul primei reprize a meciului. Colegul său, Mădălin Lemnaru, a ajuns la spital, după o fractură sternală și o contuzie facială cu hematom, suferite după un duel la finalul partidei. De asemenea, gruzinul Otar Turashvili a suferit o întindere la gamba dreaptă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply