Surpriză uriașă la Constanța! CH Poli câștigă pe terenul campioanei

CH PoliDupă deziluzia de duminică, 22-24, în sala „Constantin Jude” cu Steaua, nimeni nu s-ar fi gândit că handbaliștii de la Poli își vor recupera punctele chiar în următoarea etapă. Iar asta pentru că alb-violeții aveau programată poate cea mai dificilă deplasare din campionat, pe terenul echipei ce și-a adjudecat nouă din ultimele zece campionate, HCM Constanța. Elevii luI Constantin Ștefan au produs însă surpriza, reușind să se impună cu 28-24 la malul mării, după o repriză secundă de excepție.

Debutul de meci părea să confirme pronosticurile. HCM Constanța s-a instalat rapid la conducerea jocului, desprinzându-se mai întâi la trei goluri (6-3, în minutul 12), apoi la cinci (10-5 în minutul 24), diferența maximă fiind înregistrată în minutul 27, atunci când campionii conduceau la o diferență de șase goluri, 12-6. La pauză, s-a înregistrat 13-9 în favoarea constănțenilor, în fața unei Poli ce părea lipsită de idei, mai ales că ratase toate cele trei aruncări de la șapte metri de care beneficiase, prin trei jucători diferiți: Kaftin, Irimescu și Halcă.

Ceea ce s-a întâmplat însă în primele 12 minute ale reprize secunde, ne e dat mai rar să vedem într-un meci aparent total dezechilibrat. HCM Constanța nu a reușit să marcheze decât o singură dată în acest interval, prin Dalibor Cutura, care a deschis practic scorul în repriza secundă (14-9). Apoi, Poli a marcat nu mai puțin de opt goluri consecutive (!), beneficiind și de forma excelentă a portarului macedonean Zlatko Daskaloski, la cel mai bun meci de la sosirea sa pe Bega. În minutul 42, Laurențiu Toma întrerupea seceta ofensivă a dobrogenilor, într-un moment în care oaspeții conduceau deja cu trei goluri avans, 17-14.

În minutele rămase, Poli a reușit să își apere avantajul, deși constănțenii se apropiaseră la un moment dat la un singur gol (20-21). Mai mult decât atât, în secundele de final, alb-violeții au stabilit diferența la patru goluri, Păiuș marcând golul 28, într-o situație de inferioritate numerică.

S-a încheiat HCM Constanța – CH Poli Timișoara 24-28, un rezultat pe care n-ar fi mizat poate nici cel mai optimist fan al alb-violeților. O victorie care le ridică moralul alb-violeților, unicul regret fiind, poate, pauza competițională din prima ligă de handbal masculin, ce va începe chiar după această etapă.

Cei mai buni marcatori ai lui Poli au fost georgianul Irakli Chikovani și proaspătul internațional de seniori Demis Grigoraș, ambii cu câte 7 goluri. I-au urmat Halcă 4, Timofte 3, Irimescu 2, Fenici 2, Păiuș 2 și Kaftin 1. De partea cealaltă, HCM Constanța a punctat prin Cutura 7, L. Toma 5, Humet 4, Cristescu 4, Angeloski 2, Șomlea 1 și Buricea 1.

About Gabriel Toth

Leave a Reply