„Stejarii” încheie anul cu un eșec! Cinci timișoreni au participat la lupta cu Fiji

1452103_10151997326103270_1220712891_n
Naționala de rugby a României a înregistrat o înfrângere în ultimul test al anului, în compania reprezentativei statului Fiji. A fost 23-7 în favoarea reprezentantei Emisferei Sudice, a cărei mult mai agilă linie de treisferturi și-a spus din plin cuvântul.

Fiji a încercat să arate de ce e în stare încă din primele secunde ale jocului de la București. „Stejarii” au scăpat de eseu în minutul 3, grație probei video, care a relevat un înainte comis de închizătorul oaspeților, Masi Matadigo, în faza premergătoare. A urmat o perioadă bună de joc a tricolorilor, care au forțat intrarea în 22-ul advers, însă vizitatorii au mutat rapid jocul în cealaltă parte a terenului și au culcat balonul, prin fundașul Metuisela  Talebulamaijaina. Fiji a reușit apoi a doua încercare a jocului, prin centrul Nemani Nadolo, scorul urcând la 10-0. Tricolorii au revenit în joc spre finalul primei părți, printr-un eseu de penalizare transformat de Vlaicu, dar până la pauză, Fiji a mai pus 6 puncte pe tabelă, prin două lovituri de pedeapsă transformate de Seremia Baiakeinuku.

Fiji a ucist meciul la câteva minute de la reluare, atunci când aripa Timoci Nagusa a semnat cel de-al treilea eseu al vizitatorilor, Baiakeinuku reușind și conversia de două puncte suplimentare, urcând scorul la 23-7. „Stejarii” a forțat în tot timpul rămas apropierea pe tabelă, dar deși au dispus de o înaintare mai puternică, nu au reușit să spargă blocul defensiv al fijienilor. Scorul final a fost stabilit chiar înaintea fluierului final, Nemani Nadolu, centrul oaspeților transformând o nouă lovitură de pedeapsă. S-a încheiat, așadar, România – Fiji 7-26, care devine astfel singurul eșec al „stejarilor” pe durata anului 2013.

Patru rugbyști ai campioanei RCM Timișoara au fost titulari în această întâlnire. E vorba despre Otar Turashvili, Valentin Popârlan, Valentin Calafeteanu și Cătălin Fercu. Pe parcurs, a intrat și Dorin Lazăr, în locul lui Mitu, în timp ce pilierul Horațiu Pungea, recent transferat de bănățeni în Țara Galilor, i-a luat locul lui Paulică Ion.

About Gabriel Toth