Start și în fotbalul feminin! CFR Timișoara țintește play-off-ul


La finalul acestei săptămâni va demara și Divizia A de fotbal feminin. Reprezentanta Timișoarei, CFR, își pune mari speranțe pe sezonul ce stă să înceapă, obiectivul grupării de la Gara Mare fiind unul îndrăzneț.

CFR Timișoara se află în fața celui de-al doilea sezon în prima ligă de fotbal feminin. După o prime participare onorabilă, în care au obținut locul 3 în Seria Vest, după campioana Olimpia Cluj și Real Craiova, fetele lui Florin Bugar încearcă să readucă fotbalul feminin din Timișoara în prim-plan.

„Leopardele” își propun ca în acest an să nu mai rateze play-off-ul iar pentru îndeplinirea acestui obiectiv s-au întărit cu nu mai puțin de cinci jucătoare de la Real Craiova, grupare ce traversează o perioadă grea din punct de vedere financiar. Astfel, la Gara Mare au sosit Ozana Ababei, Florina Bertea, Andreea Cojocaru, Ionela Voica și Manuela Voica. Niciuna dintre ele nu e străină însă de orașul de pe Bega, ele evoluând, în urmă cu câțiva ani, la defuncta Ripensia, vicecampioană națională și câștigătoare a Cupei României în 2009.

Serie infernală pentru „leoparde”

Deși obiectivul CFR-ului e unul îndrăzneț, misiunea „leopardelor” va fi una deloc ușoară. Gruparea alb-vișinie a fost repartizată în Seria Vest, alături de campioana ultimilor ani, Olimpia Cluj, și de alte grupări ce pot emite pretenții la unul dintre primele două locuri: Negrea Reșița, Independența Baia Mare, UTA Arad, Motorul Oradea sau Navob Alba Iulia. În acest sezon, echipele din Divizia A sunt împărțite în trei serii a câte șapte echipe (Est, Vest, Sud), iar primele două clasate din fiecare grupă se vor întrece în play-off.

În prima etapă, CFR va evolua în deplasare la Negrea Reșița. Dacă în sezonul trecut „leopardele” au zburdat realmente pe terenul cărășencelor, câștigând cu un uluitor 19-0, de această dată nu se pune problema unui asemenea scor, Negrea întărindu-se consistent de atunci. Partida de debut a feroviarelor va avea loc duminică, de la ora 11, pe terenul „Metalul” din Bocșa.

About Gabriel Toth

Leave a Reply