Start lansat pentru BC Timișoara


BC Timișoara a câștigat detașat partida de debut în Liga Națională, scor 85-72 la Târgu Mureș. Elevii lui Predrag Badnjarevic au controlat ostilitățile din primul și până în ultimul minut, în fața unei echipe mult slăbite față de sezonul trecut.

BC Timișoara a pășit cu dreptul în noul sezon. Bănățenii s-au impus clar la Târgu Mureș, după un joc controlat da capo al fine. Gazdele au părut mult sub nivelul arătat în anii trecuți și, chiar dacă au avut astăzi pe parchet doi foști „lei” – Dani Tudosă și Branko Cuic – n-au reușit să stopeze schemele desenate de Badnjarevic.

„Leii din Banat” au contat astăzi și pe muntenegreanul Ivan Jelenic, jucător semnat nu mai departe de miercuri, Badnjarevic lăsându-l astfel în afara lotului pe americanul Sollazzo. În această formulă, BC Timișoara a arătat foarte bine, Djerasimovic și Jovanovic demonstrându-și din plin îndemânarea din spatele liniei de 3 puncte.

Timișorenii au condus încă din start, având 5-0 după primul minut de joc, iar la finalul primului sfert conduceau cu 29-20. Mureșenii au redus din handicap în actul secund, tabela indicând 48-42 în favoarea oaspeților, la pauza mare. Sfertul 3 a fost cel care a decis soarta celor două puncte, BC Timișoara conducând chiar și la 22 de puncte. Pe final, gazdele au reușit să micșoreze ecartul bănățenilor, însă doar atât, echipa câștigătoare fiind de mult bătută în cuie.

Principalul marcator al „leilor” a fost Marko Djerasimovic, cu 20 de puncte. Sârbul a fost urmat de Jovanovic – 16, Popescu – 11, Johnson – 10, Căpușan – 9, Jelenic – 8, Archie – 7 și Sarovic – 4.

About Gabriel Toth

Leave a Reply