Srdjan Jovanovic, în fața debutului ca principal la BC Timișoara


BC Timișoara dispută sâmbătă primul joc de după despărțirea de Predrag Badnjarevic. „Leii din Banat” vor juca la Craiova, împotriva lui SCMU, în moderna Sală Polivalentă, inaugurată în această toamnă.

Srdjan Jovanovic are o misiune dificilă, la meciul de debut ca antrenor principal la BC Timișoara. Tehnicianul sârb încearcă să-și repună echipa pe linia de plutire la Craiova, pe terenul unei echipe ce n-a cedat până acum niciun punct în propriul fief. În plus, oltenii se vor baza și pe un sprijin substanțial din partea publicului local, care, din spusele oficialilor echipei gazdă, ar urma să ocupe toate cele 4.000 de locuri ale Sălii Polivalente redeschise în această toamnă.

„Craiova are o echipă valoroasă, cu buni aruncători de trei puncte și cu străini în fomă. De asemenea, are un pivot de calibru, Ionuț Drăguşin, care se descurcă bine sub panouri. Este o echipă completă, iar rezultatele o arată. Cred că va fi un meci dificil. Din punct de vedere tehnic, nu pot să schimb nimic”, a declarat Srdjan Jovanovic, pentru bctimisoara.ro.

Fostul secund al lui Badnjarevic se va ocupa de pregătirea „Leilor din Banat” până la finalul anului în curs, urmând ca un nou principal să fie desemnat de către conducere în ianuarie. Srdjan Jovanovic recunoaște că în acest răstimp e greu de realizat schimbări substanțiale în joc, dar a admis că poate lucra la mentalul jucătorilor

„Avem un sistem bine pus la punct, pe care ni l-a lăsat Predrag Badnjarevic şi pe care l-am pus în practică în ultimul an. Trebuie să îi fim recunoscători pentru ce a făcut aici. Din păcate, acum suntem presaţi de timp, pentru că avem câte două meciuri meciuri pe săptămână. Vom vedea ce putem schimba pas cu pas, dar în aceste momente spiritul echipei e important. Îl vom completa cu un scouting bun şi o pregătire minuțioasă pentru fiecare meci în parte. Schimbările care se pot face acum sunt doar de ordin mental”, a mai spus Srdjan Jovanovic.

SCMU Craiova – BC Timișoara se va disputa sâmbătă, de la ora 19, meciul putând fi urmărit în direct pe Digi 24 Timișoara.

About Gabriel Toth

Leave a Reply