Speranțele halterelor timișorene pe 2014 se pun în Darius Suiugan

suiugan
Haltere Club Timișoara a fost premiată joi seară, în cadrul Galei Sportului Timișorean, pe scena Filarmonicii Banatul urcând trei tinere speranțe ale acestei discipline. E vorba de Alessandro Moggia, Ioan Rus și Darius Suiugan, desemnat cel mai bun halterofil al orașului pe 2013 și, de asemenea, marea speranță a clubului bănățean și pentru noul an.

16

Fieful halterelor timișorene – fosta sală Electromotor

În vârstă de 20 de ani, pe care i-a împlinit pe 18 decembrie, Darius Suiugan e, fără doar și poate, liderul noii generații de halterofili timișoreni. Format în sala din Circumvalațiunii – fostă Electromotor, o veche pepinieră locală a acestei discipline, tânărul sportiv s-a remarcat, în anul 2013, printr-o serie de participări meritorii la nivel de juniori și chiar de seniori. Printre performanțele realizate de Suiugan, se numără un loc 3 la Cupa României rezervată juniorilor U20, precum și titlul de vicecampion național, obținut la aceeași categorie de vârstă, în luna august, la Arad. De asemenea, nu a fost departe nici de o clasare pe podium în rândul seniorilor.

„A fost un an destul de reușit pentru noi, încoronat cu multe medalii. Bineînțeles, am scăpat câteva medalii printre degete, însă pot spune că, per total, a fost un an destul de satisfăcător pentru noi. Îmi pare rău că Darius Suiugan a ratat trei medalii la Campionatul Național de seniori, unde merita să puncteze și să urce pe podium”, a sintetizat antrenorul Călin Milan activitatea clubului din 2013.

În mod firesc, pentru noul an se urmărește îmbogățirea zestrei de medalii, precum și continuarea ascensiunii lui Darius Suiugan, chiar către scena internațională. „Ne propunem în primul rând rezultate mai bune. De asemenea, dacă se poate, sper ca Darius să prindă un lot național și să puncteze la competiții internaționale, și mă gândesc aici la Campionate Mondiale sau Campionate Europene”, ne-a mai spus Călin Milan.

15

Regretatul Costică Milan veghează, din această fotografie, continuarea tradiției halterelor la Timișoara

Darius Suiugan e poate ultima descoperire de mare valoare a celui ce a fost Călin Milan, sufletul halterelor timișorene din ultimele decenii, prin mâna căruia a trecut, printre alții, și Sorin Cazacu. După trecerea timpurie în neființă a reputatului antrenor, fiul său, Călin Milan, a preluat frâiele clubului, încercând să ducă mai departe tradiția. „Cel mai mare regret e că nu mai e și tatăl meu alături de noi…”, spune cu mâhnire Călin Milan, resimțind absența celui care nu i-a fost doar tată, ci și mentor în această disciplină.

About Gabriel Toth