„Sper ca BCT – Timba să ajungă la nivelul unui Zvezda – Partizan”


Timișoara baschetbalistică se reobișnuiește din acest sezon cu derby-urile locale. Dacă până acum Elba și apoi BC Timișoara a fost vioara întâi sub panoul bănățean, Timba vine tare din urmă și încearcă să le calce pe urme alb-violeților.

Tehnicianul „Leilor din Banat”, Srdjan Jovanovic, obișnuit cu atmosfera incandescentă a derby-urilor sârbești, speră ca duelul dintre BCT și Timba să devină unul tradițional în baschetul timișorean și să adune la fel de multă lume precum un Zvezda – Partizan.

Sâmbătă seară, în „Constantin Jude”, baschetul timișorean își va etala tot ce are mai bun în momentul de față. Pe de o parte, „Leii din Banat”, vicecampioni en titre și participanți într-o competiție europeană de anvergură, cum e FIBA Eurochallenge. În „colțul” opus, „urșii” de la Timba, o formație ce a crescut frumos în ultimii ani și care, în vară, a făcut în premieră pasul către prima scenă.

Gazdele de la BC Timișoara, deși favorite certe pe hârtie, spun că vor trata cât se poate de serios duelul cu „vecinii” de la Timba.

„Respectăm Timba și vom pregăti jocul de sâmbătă ca pe orice alt joc, atât din campionat, cât și din Eurochallenge. Cred că Timba a făcut o treabă bună până acum, a reprezentat cu cinste Timișoara și baschetul din oraș. Bineînțeles, ne dorim să câștigăm, dar repet, trebuie să fim cât se poate de serioși și să ne respectăm adversarul”, a declarat antrenorul „leilor”, Srdjan Jovanovic.

Obișnuit cu vacarmul sălii „Pionir” de la derby-urile Crvena Zvezda – Partizan, Jovanovic trage speranța că într-o zi, încleștarea 100% timișoreană dintre BCT și Timba se va disputa într-o atmosferă la fel de incendiară. „Am jucat în astfel de derby-uri locale, în Serbia. Un Crvena Zvezda – Partizan de exemplu, se joacă într-o tensiune fantastică și cu 10.000 de oameni în tribune. Îmi doresc ca la un moment dat, BC Timișoara – Timba să se joace într-o astfel de atmosferă”, a mai spus Srdjan Jovanovic, cel care a fost căpitan la Crvena Zvezda, în urmă cu mai multe sezoane.

Fragment dintr-un derby local, disputat la 150 de km de Timișoara, la Belgrad

Tehnicianul lui BC Timișoara își îndeamnă elevii să încerce să își dozeze cât mai bine efortul în meciul cu Timba, deoarece la începutul săptămânii viitoare, îi așteaptă un joc la fel de important, în sala de la Giurgiu.

„Pentru noi orice meci e special, orice meci e o provocare, pentru că e șansa noastră să fim cât mai buni cu putință. Niciun joc nu e ușor, mai ales că în acest moment energia noastră nu e la cel mai înalt nivel. Sper să jucăm într-un mod care să ne permită să facem un joc bun și la Giurgiu, unde vom evolua după doar trei zile. Trebuie să ne gândim și la celelalte partide care ne-au rămas. Bineînțeles, în acest moment jocul cu Timba e cel mai important, dar trebuie să avem în vedere și continuitatea în rezultate”, a mai spus Srdjan Jovanovic.

Derby-ul dintre BC Timișoara și Timba se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 19, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply