Sorin Brîndescu: „Am trecut peste faza de construcție, ne-am grăbit, am jucat haotic”

Emanuel Titus photography © All rights reserved

Emanuel Titus photography © All rights reserved

ASU Politehnica a pierdut meciul de ieri, de la Cugir și, implicit, trei puncte din avansul pe care îl avea în fața Metalurgistului. Gazdele s-au impus cu 2-1 în meciul de pe stadionul CSO, printr-o „dublă” a veteranului Lucian Itu, unicul gol al timișorenilor fiind marcat de Răzvan Ghinescu.

Tehnicianul alb-violețilore de părere că o remiză în duelul de ieri ar fi fost echitabilă, deși admite că elevii săi nu au respectat sarcinile trasate de-a lungul săptămânii pentru acest joc.

„Am spus că va fi un campionat care se va disputa până la final. Am întâlnit poate cea mai bună contracandidată, care ne-a pus probleme. Nu știu dacă meritau victoria per ansamblu, dacă numărăm ocaziile, dar noi n-am făcut un joc prea bun. Nici în apărate, nici în atac nu am avut mintea limpede, nu știu de ce… E adevărat, a fost și presiunea jocului, poate și valoarea adversarului ne-a pus în dificultate, dar noi am jucat modest”, a declarat Sorin Brîndescu.

ASU Politehnica a încasat două goluri pe greșeli defensive, Sorin Brîndescu fiind de părere că golul al doilea reușit de Itu i-a încurcat mai mult decât cel din prima repriză, venit direct din corner.

„Ne-a încurcat mult primul gol al gazdelor. Am pregătit ceva și trebuia să jucăm altceva din momentul în care am primit gol. Dar mă deranjează mai mult golul al doilea, pentru că a venit după golul nostru egalizator, reușisem să întoarcem jocul în favoarea noastră. A fost și acolo o greșeală în propria jumătate de teren, care nu e admisibilă, dar greșelile fac și ele parte din joc”, a mai spus Brîndescu.

Tehnicianul polist spune că se aștepta la mai multă luciditate în jocul elevilor săi care, spre deosebire de alte meciuri, au sărit peste faza de construcție, trimițând, în multe momente ale jocului, baloane la întâmplare către avanposturi.

„Mă așteptam nu atât la finalizare, cât la construcție să avem mai multă luciditate, mai multă răbdare. N-am avut răbdare, am trecut peste faza de construcție, ne-am grăbit, am jucat haotic. La început de joc poate și echipele sunt mai fricoase, se tatonează și așteaptă greșeala adversarului. Cugirul nu ne-a surprins cu nimic din punct de vedere fotbalistic, a jucat așa cum ne așteptam. E o echipă valoroasă, solidă, bine clădită”, a mai precizat Sorin Brîndescu.

ASU Politehnica rămâne lider în C4, cu 40 de puncte, însă Metalurgistul Cugir se apropie la doar două lungimi. Totuși, în cazul în care cele două echipe vor încheia campionatul la egalitate de puncte, alb-violeții vor avea de partea lor criteriul meciurilor directe, deoarece au câștigat cu 2-0 meciul din tur, de pe „Știința”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply