Sorin Brîndescu: „Trebuie să impui ritmul timp de 90 de minute”

Politehnica Timișoara a obținut o victorie clară în amicalul de astăzi, cu CSM Lugoj, scor 4-1. Deși problema învingătoarei nu s-a pus, mai ales în repriza a doua, antrenorul Sorin Brîndescu nu e pe deplin mulțumit, elevii săi slăbind ritmul în unele momente ale jocului, mai ales după marcarea golurilor.

„Nu ne-am propus un rezultat anume în meciul de astăzi, ci să jucăm bine. Chiar am avut momente bune de joc în această partidă, mai ales în prima repriză. Sunt nemulțumit totuși că, după 2-1 și 3-1 n-am prea mai jucat, a intervenit o stare de automulțumire. Le-am și spus băieților că nu e normală o astfel de stare, pentru că ne așteaptă meciuri grele în campionat și trebuie 90 de minute să încerci să impui ritmul și să ai constanță”, a declarat Brîndescu.

În ultimele jocuri de verificare, antrenorul polist a apelat la mai multe improvizații, una dintre ele fiind utilizarea lui Răzvan Ghinescu în rolul de fundaș stânga. Sorin Brîndescu explică aceste mutări prin numărul destul de mare al accidentaților din lot.

„Suntem forțați de împrejurări să facem improvizații. Sunt foarte îngrijorat de accidentări, sunt foarte mulți… nu sunt probleme legate de pregătire, fiecare e un caz aparte. Din acest motiv, pentru că Taub e accidentat, l-am tras pe Ghinescu pe postul de fundaș stânga. Nu aveam altă variantă. Mera s-a lovit la meciul cu Bekescsaba, Taub are probleme la tendon, Telescu s-a accidentat la Salonta, iar astăzi Ungureanu, chiar la glezna la care a avut probleme. Acum, după joc, glezna îi era umflată și vânătă. E un jucător care a venit accidentat, a stat o perioadă, după care a tras de el, s-a pregătit, a progresat și chiar eram mulțumit de randamentul lui. Îmi pare rău că s-a accidentat, pentru că era într-adevăr o soluție bună pentru anumite posturi”, a explicat Brîndescu.

După meciul de astăzi, Politehnica a ajuns la o înțelegere cu tânărul portar Ricardo Filip, integralist astăzi între buturile alb-violeților.

„Noi am lăsat al treilea loc de portar ca rezervă, în cazul în care găsim un portar cu experiență. Nu l-am găsit, astfel că trebuie să îl ocupăm. E nevoie de un al treilea portar, atât pentru antrenamente, cât și pentru campionat, în cazul în care unul dintre ei se accidentează. Filip se încadrează în cerințele noastre, mai ales că e junior”, a spus Brîndescu despre al șaselea nume nou din lotul pe care îl pregătește.

Pentru Politehnica urmează mâine un nou amical, la Gyula, împotriva divizionarei secunde maghiare, Szeged 2011. „Un nou meci de pregătire, în care ne dorim să perfecționăm relațiile de joc. Astăzi, de exemplu, m-a mulțumit și faza de atac. De regulă, de când am promovat, am fost mai temători și am pus accentul pe faza de apărare. Dar trebuie să punem presiune și pe poarta adversă, astăzi am marcat și ne-am mai creat câteva ocazii. Au fost, de asemenea, momente în care am avut posesia și am impus ritmul jocului. Mâine vom încerca să facem același lucru cu echipa din Szeged”, a spus Brîndescu, prefațând testul programat mâine, de la ora 14:00.

About Gabriel Toth

Leave a Reply