Sorin Brîndescu, mulțumit de jocul cu Szeged, dezamăgit de hotărârea FRF: „Poate ar trebui să plecăm în vacanță”

DSC_0185ASU Politehnica a încheiat la egalitate astăzi, 1-1 cu Szeged 2011, în ceea ce ar fi trebuit să fie penultimul amical al perioadei de pregătire. Șirul testelor se încheie, în mod normal, mâine, pe terenul sârbilor de la Radnicki Sutjeska, însă odată cu decizia de ieri a Comitetului Executiv al FRF, de amânare a startului Ligii a II-a pentru 6 august, în programul alb-violeților pentru următoarele două săptămâni își mai poate face loc cel puțin un joc de verificare.

Sorin Brîndescu s-a declarat în mare pare mulțumit de jocul prestat astăzi de elevii săi, în fața formației din Szeged. „M-a mulțumit parțial jocul de astăzi. Ne preocupă să creștem în joc, să evoluăm din ce în ce mai bine, iar acesta e un aspect pozitiv. Încă nu avem ritm de campionat, dar probabil și căldura și-a pus amprenta pe joc și poate că a apărut și o demoralizare din cauza deciziei Federației de a amâna startul campionatului. Noi așa am calculat, ca săptămâna viitoare să fim în plentitudinea forțelor. Vom fi, dar nu știm pentru ce…”, a declarat Brîndescu.

De altfel, tehnicianul polist se apropie de conturarea primului 11, însă își avertizează elevii că nimeni nu va avea statutul de titular asigurat din oficiu. „Primul 11 nu e bătut în cuie. Le-am și spus băieților, totul depinde de randamentul din teren. Fiecare jucător trebuie să se lupte pentru postul în echipă și să dea maximum din ceea ce poate. Individualitatea lor contează doar atunci când e eficientă în interesul echipei”, a mai spus Brîndescu.

De la începutul săptămânii, cu ASU Politehnica se pregătește Bogdan Dănăricu, un mijlocaș în vârstă de 21 de ani, provenit de la Pandurii Târgu Jiu. Sorin Brîndescu spune că acesta va fi păstrat în lot, deși admite că va mai avea nevoie de o perioadă de acomodare cu rolul pe care va trebui să-l joace în angrenajul polist. „E un jucător pe care îl vom păstra în lot. Depinde de el dacă se impune pentru a și juca. Are calitate tehnică, e un jucător valoros, dar încă nu e în ritmul echipei. Probabil îi mai trebuie și o perioadă de adaptare, din punct de vedere tactic, pentru postul pe care ne dorim să-l folosim”, a afirmat Brîndescu.

ASU Politehnica mai are un amical programat și mâine, în deplasare, cu Radnicki Sutjeska, formație din eșalonul al patrulea al Serbiei. „Voi oferi șansă jucătorilor care au evoluat mai puțin să bifeze mai multe minute, pentru ca toți cei din lot să fie capabili să evolueze 90 de minute. Ne dorim ca atunci când va începe campionatul, oricare dintre ei să constituie o soluție”, a spus Brîndescu despre jocul ce va avea loc mâine, la ora 19, ora României.

„Cei din CEx nici nu își dau seama cât rău au făcut fotbalului”

Decizia de ieri a Comitetului Executiv al FRF, de a amâna cu o săptămână startul campionatului în Liga a II-a, i-a lăsat un gust amar lui Sorin Brîndescu.

„Sunt foarte dezamăgit de decizia Federației. Nu știm ce vom face până peste două săptămâni, când începe campionatul. Vreau să punctez acest lucru, cred că nu își dau seama cei din Comitetul Executiv cât rău a făcut fotbalului această decizie. Dăm dovadă de o maximă neseriozitate… Nu putem atrage lângă noi spectatori și oameni potenți din punct de vedere financiar, care să susțină acest fenomen, atâta vreme cât noi, cei din interior, arătăm că nu putem să respectăm niște reguli pe care tot noi le facem. Sunt foarte dezamăgit de această decizie și încă nici nu mi-am creionat programul… De fapt, programul pentru săptămâna viitoare era făcut, iar acum va trebui să schimb și structura antrenamentelor, absolut tot… Nici nu știu dacă mai avem cu cine să facem un meci amical. Poate cea mai bună decizie ar fi să plecăm în vacanță, pentru că acolo ne-a trimis Federația, iar apoi să cerem să jucăm în prima etapă la Constanța, pentru a putea veni direct de pe plajă”, a declarat Brîndescu.

Mai în glumă, mai în serios, tehnicianul polist nu are încredere nici în noua dată stabilită de „federali” pentru startul sezonului. „Astăzi nu mai am nici convingerea că vom începe în 6 august… Ne vom trezi că în data de 5 o echipă nu și-a tuns terenul, așa că mai amânăm o săptămână începera campionatului, ca să arătăm neseriozitate totală. Poate nici n-ar trebui să apară aceste lucruri în presă, dar vă spun încă o dată, sunt extrem de dezamăgit… Pot să spun cazuri concrete, de suporteri din Germania și Anglia, care și-au cumpărat bilet de avion să ne vadă pe 30 iulie, pentru că știau că vom juca acasă în prima etapă a campionatului. Interesează pe cineva din Comitetul Executiv că suporterii își pierd banii și vin degeaba la Timișoara? Sigur că nu-i interesează, atâta timp cât nu îi interesează nici de fotbaliștii care au muncit toată vara pe caniculă, de antrenorii care și-au făcut planuri de pregătire, iar apoi trebuie să și le arunce la coșul de gunoi. Lucrăm cum nu se poate mai haotic…”, a spus Brîndescu, antrenorul polist concluzionând amar: „Toată lumea s-a supărat când Răzvan Lucescu a spus că suntem în lumea a treia a fotbalului. Acum îmi dau seama că a fost foarte blând…”

Până la noi ordine, Liga a II-a va porni la drum la 6 august, iar țintarul se va stabili cu cinci zile înaintea primei etape, adică în prima zi a lunii viitoare.

About Gabriel Toth

Leave a Reply