Sorin Brîndescu: „Am avut o viteză în minus față de adversar”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a cedat primele puncte pe teren propriu din actualul sezon, într-un moment delicat al campionatului. Eșecul cu 3-2 din meciul de ieri, cu Cetate Deva, complică situația alb-violeților, cu trei runde rămase până la căderea cortinei, deși trupa pregătită la Sorin Brîndescu rămâne cu prima șansă la promovare, după ce Performanța Ighiu a învins, în deplasare, pe Metalurgistul Cugir.

Antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu, regretă că echipa sa nu a reușit să profite de rezultatul înregistrat la Cugir și să rezolve în mare măsură ecuația promovării.

„Din păcate, a venit și prima înfrângere pe teren propriu. Așa e la sport, nu întotdeauna reușești să ții ritmul. Poate am fi putut închide campionatul din această etapă, dar am spus că va fi o luptă nebună până în ultima etapă. Sperăm să reușim să strângem rândurile, pentru a ne bate în continuare la promovare”, a spus Brîndescu.

Tehnicianul polist e de părere că diferența în jocul de ieri s-a făcut la capitolul fizic, alb-violeții venind după un meci epuizant la Ineu, cu trei zile înainte, în timp ce devenii nu mai jucaseră de 11 zile.

„Cred că din punct de vedere fizic s-a făcut diferența. Indiferent cât am încercat să ne recuperăm după meciul cu Ineu, se pare că nu am reușit. Am avut o viteză în minus față de adversar și de aici și rezultatul. Poate am și marcat prea repede cele două goluri, am mai avut ocazii până să înscriem. Apoi am scăzut ritmul, și pe fondul oboselii, poate și pe fondul unei automulțumiri pentru că aveam 2-0”, a mai afirmat Brîndescu.

După ce a condus cu 2-0 în minutul 17, ASU Politehnica a avut șansa unei noi desprinderi la două goluri, pe finalul primei reprize, însă Alexandru Bădăuță a ratat o lovitură de pedeapsă.

„Probabil a contat foarte mult, pentru că și la 2-1 echipa din Deva ne-a dominat categoric, a avut o posesie bună, dar fără situații foarte clare de poartă. Noi ne-am apărat grupat, m-a mulțumit în general cum am făcut faza de apărare, mai puțin în repriza a doua. Au fost două neglijențe, am fost surprinși, pentru că pe noi ne-a luat valul și am pornit la atac, în anumite momente, când nu se impunea acest lucru. Dar probabil că dacă făceam 3-1, era greu ca Deva să mai întoarcă acest rezultat, având în vedere că noi ne-am apărat cu întreg efectivul”, e de părere Brîndescu.

ASU Politehnica rămâne lider cu trei etape înainte de finalul întrecerii, cu 55 de puncte, urmată la o lungime distanță de Performanța Ighiu, care mai are însă de jucat doar două partide în acest sezon. Pe poziția a treia, cu 51 de puncte, rămâne Metalurgistul Cugir.

„Va fi o luptă foarte dură și probabil că a reintrat și echipa din Ighiu în lupta pentru promovare. Vom vedea cum vor gestiona cele trei echipe finalul de sezon. Pe mine mă îngrijorează puțin această stare de oboseală, pentru că vineri avem din nou un meci greu, la Craiova II. Dacă vom reuși să trecem cu bine peste acest hop, probabil vom rămâne în continuare favoriți. În caz contrar, se încurcă situația. Băieții sunt acum foarte supărați, dar nu avem ce face, trebuie să ridicăm capul din pământ și să mergem înainte”, a conchis Sorin Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply