Sorin Brîndescu: “Asta le şi cer jucătorilor, să aibă personalitate”

Sorin Brîndescu, mulţumit de jocul elevilor săi (Foto: Emanuel Titus Iliesi)

ASU Politehnica s-a impus astăzi cu 4-0 în faţa sârbilor de la Radnicki Sutjeska, la capătul unui joc spectaculos, mai cu seamă în repriza secundă. După pauză, alb-violeţii au profitat de schimbările efectuate în tabăra adversă şi s-au descătuşat, reuşind şi câteva goluri care au încântat asistenţa destul de numeroasă de astăzi, de la Baza 2.

Antrenorul polist Sorin Brîndescu s-a declarat mulţumit de faptul că jocul echipei e în continuă creştere.

“Încercăm să avem un joc cât mai eficient. Mă bucură faptul că ne corectăm greşelile de la un joc la altul, am reuşit să eliminăm din greşelile defensive, care sunt din ce în ce mai puţine şi încercăm să aducem mingea în faţa porţii. Cu două-trei meciuri în urmă chiar spuneam că avem probleme la finalizare, dar acum ne-am creat multe alte ocazii de gol pe lângă cele patru reuşite. Cred că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Brîndescu.

Liderul din C4 şi-a permis să facă şi spectacol în faţa trupei din Sutjeska. Din cele patru goluri ale meciului, două au fost de generic: cel din minutul 68, reuşit de Andrei Sulea în stilul lui Hagi împotriva Columbiei, la Campionatul Mondial din 1994, şi cel al lui Ionuţ Vucea, care a trecut elegant de adversar înainte de a şuta necruţător, de la marginea careului, la chiar ultima fază a meciului.

“Asta le şi cer jucătorilor, să aibă personalitate. În careu, ei trebuie să facă diferenţa. Prin aşezarea în teren şi circulaţia mingii, încercăm să ajungem cât mai uşor în preajma careului. De acolo, diferenţa o face valoarea individuală a jucătorului. Chiar îi felicit pe această cale că au iniţiativă şi încearcă execuţii deosebite”, a apreciat Brîndescu.

Tehnicianul alb-violeţilor a vorbit şi despre adversarul de astăzi, care a impresionat prin forţa fizică a primului 11. “O echipă foarte puternică, bine clădită fizic, agresivă… Într-adevăr, în repriza a doua au făcut multe schimbări şi se pare că nu dispun de jucători de nivelul celor din primul 11. Pentru noi a fost un antrenament util”, a declarat Sorin Brîndescu.

Au mai rămas două săptămâni până la startul returului din C4. Antrenorul Sorin Brîndescu spune că primul 11 începe să se contureze, chiar dacă pe fiecare post concurenţa e acerbă.

“De la un meci la altul, începe să se contureze primul 11. Noi avem concurenţă pe fiecare post, jucătorii cresc de la un meci la altul, fiecare dintre ei e preocupat să dea un randament cât mai bun şi cred că voi avea dificultăţi în a alege primul 11. Dar acesta e, fără îndoială, un lucru pozitiv”, a mai spus Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply