Sorin Boiangiu, manager sportiv la ASU Politehnica

soca1ASU Politehnica se întărește și la nivel de conducere în această pauză de iarnă. După ce fostul manager sportiv, Sorin Brîndescu, a preluat banca tehnică, odată cu plecarea lui Paul Codrea, alb-violeții au căutat persoana care să-i preia aceste atribuții. Sorin Boiangiu este, de astăzi, noul manager sportiv al echipei și speră să pună umărul la promovarea „studenților” în eșalonul al treilea.

Sorin Boiangiu spune că nu a fost greu de convins să preia o funcție de conducere la ASU Politehnica. „Am ajuns la această colaborare datorită faptului că oamenii care au creat acest fenomen minunat m-au contactat și mi-au propus această funcție. Sunt onorat să pot să pun și eu umărul la ducerea la bun sfârșit a acestui proiect. Politehnica nu se refuză niciodată”, ne-a declarat Boiangiu.

Noul manager sportiv al liderului din Liga a IV-a Timiș speră ca alb-violeții să își păstreze această postură și la finele campionatului, iar la vară, după baraj,  ASU Politehnica să se numere printre divizionarele „C”.

„E clar, vin cu același gând care domină acest spirit, acela de a promova în Liga a III-a la sfârșitul acestui sezon. Concurența e acerbă în campionat, dar eu zic că e benefică pentru fotbalul timișorean. Sunt convins însă că vom găsi toate soluțiile necesare în plan sportiv pentru a ne îndeplini obiectivul”, ne-a mai spus Boiangiu.

Sorin Boiangiu s-a născut la 15 aprilie 1977 la Timișoara. Ca fotbalist a evoluat pentru Electrica și LPS Banatul (la juniori), UMT, Obilici Sânmartinu Sârbesc, Fiedorf (Austria), CFR Timișoara și Tim Stars Chișoda (la seniori). A ocupat diverse funcții (jucător, antrenor, conducător) la echipa de fotbal în sală Informatica Timișoara, alături de care a ajuns din eșalonul al treilea până pe prima scenă, la mijlocul deceniului trecut. În 2008, a fost președintele clubului Viitorul Sânandrei, care activa la vremea respectivă în Liga a III-a. Ultima sa experiență în fotbal a fost la FC Caransebeș, tot ca manager sportiv, reușind să contribuie la revenirea orașului de pe Timiș și Sebeș după exact 30 de ani în eșalonul secund.

About Gabriel Toth

Leave a Reply