Șoimii Pâncota, așezată în teren de președintele Massone! Dumitru Mitu: „Nu mă mai ocup de echipă, nu vreau să mă mai enervez”

Șoimii Pâncota – Politehnica Timișoara 0-3Șoimii Pâncota a suferit, în fața Politehnicii Timișoara, cea de-a opta înfrângere din tot atâtea posibile în acest sezon. Un 0-3 ce poate fi considerat onorabil în fața alb-violeților, mai ales că tabela a rămas intactă preț de aproape o oră de joc. Deși scorurile astronomice au dispărut din repertoriul echipei, Șoimii continuă să reprezinte una dintre curiozitățile fotbalului mioritic. Partida cu Politehnica a fost a doua consecutivă, după cea contra UTA-ei, de sâmbătă, în care echipa nu a avut trecut un antrenor pe raportul de joc.

Cel ce până în urmă cu o săptămână a îndeplinit rolul de antrenor-jucător, Dumitru „Bebe” Mitu, s-a limitat doar la statutul de căpitan în jocul cu Politehnica și spune că, per total, mai tinerii săi colegi s-au descurcat în fața alb-violeților.

„Am făcut o primă repriză destul de bună… Cu puțin noroc, dacă nu primeam acel gol foarte ușor, după o diagonală (n.r. – cel de 0-1, marcat de Bădăuță), poate altfel ar fi arătat meciul. Le-am și spus băieților că jocul lor se bazează pe aceste diagonale, pase în spatele fundașilor… Le-am spus să lase deliberat părțile laterale libere și să strâng în centru, pentru că acolo e marele pericol. Au ascultat, dar fost o neatenție acolo, iar apoi au căzut… Nu avem nici condiția fizică pusă la punct, să fim serioși… Nu ne-am antrenat două zile, marți am făcut un antrenament de o oră. Eu cred că nu ne-am făcut de râs, am făcut tot ce a fost posibil pentru a limita proporțiile scorului”, a spus Mitu.

Deși admite că le-a oferit câteva indicații de ordin tactic jucătorilor, Mitu a dezvăluit că primul 11 a fost nominalizat de… președintele Angelo Massone. Italianul și-a exersat, neoficial, capacitățile de antrenor, în condițiile în care, pe raportul de joc, în afara celor 15 jucători (11 titulari + rezerve), Pâncota i-a avut doar pe Dorin Micșa, în calitate de delegat, și pe Călin Petrică (ajutorul lui Mitu la antrenamente), în rolul de maseur.

„Eu am și declarat săptămâna trecută, după meciul cu UTA, că eu nu mă mai ocup de echipă, nu vreau să mă mai enervez. Primul 11 l-a stabilit Massone… El a venit în vestiar, el s-a ocupat. Eu am participat la acea ședință ca jucător, în aceeași calitate vorbesc și acum. Le-am explicat doar ce să facă, chiar dacă le-a spus și Massone. În fine…”, a afirmat Mitu.

Fotbalistul în vârstă de 41 de ani al Pâncotei spune că, în acest moment, un prim rezultat pozitiv nu are cum să se întrezărească. Pe lângă subțirimea lotului din punct de vedere valoric, încep să intervină și accidentările, astfel că pentru jocul din weekend, din deplasare, cu CS Balotești, arădenii speră să aibă la dispoziție măcar 11 jucători. „În momentul ăsta, nicio șansă. Ne mai trebuie întăriri… S-a accidentat și Stăvărache, Dorinel Popa încă nu și-a revenit, Stelitano are probleme, iar acum s-a accidentat și portarul Oprea. Dacă vom avea 11 jucători pentru sâmbătă, e bine…”, spune Mitu.

Șoimii Pâncota și-a scos din repertoriu înfrângerile astronomice din primele etape (ex. 0-16 la Afumați sau 0-18 la Juventus), însă o privire asupra liniei de clasament a arădenilor continuă să ridice sprâncene. Zero puncte din 24 posibile, golaveraj 1-65!!!

„Suntem de cascadorii râsului. Ce pot să spun? Eu am venit mai târziu, iar dacă ne uităm la ultimele etape, scorurile n-au mai fost atât de mari. Poate mai puțin acel 0-9 cu Satu Mare, dar atunci am jucat tot cu copiii. De atunci au venit tot câte doi jucători, fără pregătire fizică, fără antrenamente… La meciul cu Poli, chiar pot să spun că a fost bine deoarece ei nu au mai ratat o sumedenie de ocazii pe lângă. Au fost trei goluri, pe trei greșeli mari ale noastre”, a concluzionat „Bebe” Mitu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply