Situația e tot mai apăsătoare la BC Timișoara: „Suntem sub apă”

10013917_572983932798033_1084092991_nBC Timișoara se pregătește de prima deplasare din Liga Națională, cea de la Oradea. Apropierea celor două orașe pare să vină ca o ușurare pentru clubul alb-violet, cel puțin pentru moment, mai ales că îi permite să efectueze deplasarea în ziua meciului. Dragan Petricevic a vorbit deschis despre situația critică în care se zbate deținătoarea Cupei României.

BC Timișoara se află deja de o săptămână în noua formulă, cea încropită în zilele premergătoare jocului din prima etapă, cu CSU Sibiu. Jucătorii au început deja să se cunoască între ei, însă nu poate fi vorba încă despre omogenitate. „După o săptămână, e clar că ne-am mai legat, dar e insuficient. Totuși, pot să spun că sunt mulțumit pentru situația dată. Nu putem emite mari așteptări, dar nici nu vom merge la Oradea ca o echipă condamnată”, promite antrenorul Dragan Petricevic.

Tehnicianul lui BC Timișoara a descris în mod plastic situația extrem de dificilă în care își desfășoară clubul activitatea, fără remunerație, fără bani pentru cazare, fără perspective de ieșire din acest punct critic.

„Față de ultima conferință de presă, situația s-a înrăutățit. Niciun jucător, nimeni din staff, nu a primit nimic. Vom face deplasarea la Oradea mâine, în ziua meciului, cu niște sandișuri la noi pe care le vom mânca la întoarcere. Timpul ne va spune cine e vinovat de această situație, dar cert e că față de acum o lună, e o diferență uriașă. Noi ne simțim ca și cum am fi venit să lucrăm pământul în fața unui baraj imens, barajul s-a crăpat, apa vine peste noi și cerem ajutor: «Dați-ne măcar două bărci gonflabile», iar răspunsul este «Rezistați sub apă până ne lămurim cu constructorul cine e vinovat». Noi, în acest moment, suntem sub apă. Există sportivi care au plecat, pentru că își întrețin familiile din acest job, iar noi n-am avut capacitatea de a ne respecta obligațiile contractuale. Eu fac în continuare apel la conștința celor care ne-au aplaudat atunci când am adus Cupa României, pe care scria Timișoara. Nu ni s-a dat un termen până când să așteptăm. Ni se spune mereu «Mai așteptați nițel»”, a mai spus Dragan Petricevic.

Partida CSM Oradea – BC Timișoara se va disputa sâmbătă, de la ora 17, în sala „Antonio Alexe”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply