Seria negativă din campionat a fost stopată: Politehnica Timișoara – CS Mioveni 1-0

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a bifat astăzi cel de-al treilea succes stagional din Liga a II-a, 1-0, pe „Dan Păltinișanu”, în fața unei echipe extrem de incomode, CS Mioveni. Unicul gol a fost înscris în prima repriză de căpitanul Ioan Mera, cel care spre final a părăsit terenul accidentat.

Mare parte a primei reprize s-a disputat sub semnul unei ușoare dominări a argeșenilor, care au avut mai mult posesia și chiar și-au creat primele faze cu adevărat periculoase. În minutul 4, la o degajare greșită a lui Murariu, mingea a ajuns la Ayza, care a deviat-o spre Rădescu, însă mijlocașul dreapta al galben-verzilor nu l-a putut învinge pe portarul polist din situație unu contra unu. Prima situație de poartă a timișorenilor s-a consemnat în minutul 10, atunci când Mera și-a încercat norocul cu un șut de la mare distanță, care a trecut însă peste poartă. În minutul 22, Valentin Balint a scăpat pe banda stângă, însă Murariu a ieșit bine în întâmpinare și a reușit să-l blocheze pe atacantul Mioveniului.

Minutul 31 a adus prima șansă cu adevărat periculoasă pentru Politehnica, la cornerul executat de pe stânga de Ignea și finalizat cu un șut fără preluare al lui Bozian, puțin pe lângă poartă. A fost, practic, faza care a anunțat deschiderea scorului, produsă un minut mai târziu, la o nouă fază fixă executată de Ignea pentru Ioan Mera, care a reluat în plasă de la limita careului mic, ajutat puțin și de șansă. Ultima ocazie a reprizei i-a aparținut Mioveniului, în minutul 37, atunci când lovitura de cap a lui Celea a fost reținută de Murariu.

În repriza a doua, Cosmin Petruescu a încercat să conserve avantajul prin schimbarea sistemului de joc, introducându-l pe Lazea în locul lui Gelu Velici. Și totuși, prima șansă importantă a mitanului secund a aparținut vizitatorilor, în minutul 50, atunci când Kilyen a șutat periculos, de la peste 30 de metri, puțin peste transversală. Același jucător s-a remarcat și în minutul 53, la o lovitură liberă de la 25 de metri, executată cu pământul, însă Murariu s-a întins și a respins. Până la final, argeşenii au presat în jumătatea polistă, însă nu şi-au creat ocazii clare din atacul pozițional. Ultima șansă notabilă a venit în minutul 85, tot după o lovitură liberă executată de Kilyen, de la 22 de metri, Murariu a respins în față, iar Popescu a trimis peste poartă, după respingere.

S-a încheiat 1-0 pentru alb-violeți, care reintră în zodia victoriilor, după două înfrângeri legate în campionat. Urmează pentru Politehnica o săptămână încărcată, care va începe cu meciul de marți, de la ora 19.00, cu Sepsi Sfântu Gheorghe în Cupa României, iar apoi la final de săptămână o deplasare lungă, la București, pentru duelul cu Daco-Getica.

Politehnica Timișoara (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Bilia, Mera (cpt.) (78, Coadă), Scutaru, Cherecheș – Ignea, Vidrăsan, Bozian, Bedea – Velici (46, Lazea), Bănică (72, Plămadă)

CS Mioveni (antrenor Iordan Eftimie): Sima – Kilyen, Gherghe, Celea, Alexe – Lazăr (61, A. Popescu), Mîrzeanu – Rădescu (65, Coșereanu), Năstăsie (75, Neagu), Ayza (cpt.) – V. Balint

About Gabriel Toth