Sergiu Iorgovan a câștigat cel mai important meci

1970374_850669568350840_947262623967632808_nVești bune, venite dinspre Viena! Atacantul lui ASU Politehnica, Sergiu Iorgovan, a câștigat lupta cu boala, tumoarea sa de la plămâni, descoperită în iarnă, dispărând complet. Astfel, fotbalistul în vârstă de 22 de ani nu va mai trebui să treacă printr-o intervenție chirurgicală, urmând a continua cu câteva ședințe ușoare de chimioterapie pentru stabilizare.

„Sergiu Iorgovan a fost inspectat alaltăieri la Viena de către prof. dr. Walter Klepetko, cel mai bun chirurg cardio-toracic din Europa. În urma biopsiei efectuate s-a constatat că tumoarea pe care a avut-o Sergiu a dispărut complet în urma ședințelor inițiale de chimioterapie, nemaifiind necesară o intervenție chirurgicală. Doctorii spun că evoluția medicală a fost mult peste așteptări, iar acum băiatul nostru trebuie să mai facă doar câteva ședințe ușoare de chimioterapie pentru stabilizare”, e anunțul postat pe pagina de Facebook a echipei alb-violete.

Sergiu Iorgovan a sosit la ASU Politehnica la începutul anului 2014, devenind rapid unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei. În turul sezonului recent încheiat, a fost golgheterul formației de pe „Știința”, cu 10 goluri, însă cariera sa a fost întreruptă forțat în iarnă, atunci când i s-a descoperit o tumoare la plămâni. A urmat o jumătate de an de tratamente, consultații în străinătate și ședințe de chimioterapie, care, din fericire, au reușit să îl pună pe picioare.

La mijlocul lunii ianuarie, la sala „Constantin Jude”, a fost organizat un eveniment dedicat cauzei lui Sergiu. La triunghiularul care le-a aliniat pe cele trei formații din CV-ul atacantului – ASU Politehnica, CFR Timișoara și Liberty Salonta – s-a reușit strângerea unor sume consistente, în urma donațiilor făcute de spectatori și a licitațiilor de tricouri: 29.720 lei, 1085 EUR și 20 de lire sterline, adică aproape 8.000 de euro.

About Gabriel Toth

Leave a Reply